„Eram sigur că dacă le fac cățele pe ălea, că vor să-l aducă pe Nicușor aicea să-l omoare, mă cheamă la DNA”

 radu_mazare

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost, joi, la DNA Constanța, pentru a fi anunțat că s-au extins cercetările în dosarul retrocedărilor de terenuri în care edilul a fost trimis în judecată, alături de alte 36 de persoane, pentru abuz în serviciu.

Mazăre s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanța, unde a stat aproximativ 15 minute.

La ieșire, el a declarat că este vorba despre extinderea cercetărilor în dosarul privind restituirea unor suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, mai exact despre terenul aflat sub cazinoul din stațiunea Mamaia.

„M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vândut și acum este al proprietarului. Și așa ne dă în judecată proprietarul, că după ce a dat bani pe el în 2007, în 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente și nu-l mai lasă să construiască. A dat un milion și ceva de euro pe jumătate din teren. Pe cealaltă jumătate a mai dat unul un milion de euro. Acum să dăm și banii înapoi, mă cercetează și procurorii și tot așa. (…) Mă cercetează din 2005, nimic nou”, a spus edilul.

Radu Mazăre a adăugat că, de fapt, procurorii anticorupție l-au chemat din cauza declarațiilor făcute în urmă cu două zile, împotriva „căţelelor de la DNA” care vor să-l aducă în țară pe Nicuşor Constantinescu, deși acesta este bolnav.

„De câte ori am dat declarații de presă despre DNA, la vârf, după o săptămână, pac, m-au chemat! Eram sigur că dacă le fac cățele pe ălea, că vor să-l aducă pe Nicușor aicea să-l omoare, mă cheamă la DNA. Și m-au chemat după câteva zile. Fiecare cu ce arme are”, a mai spus primarul Constanței.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în anul 2008, alături de alte 36 de persoane – membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa, dar și funcționari din cadrul instituției, funcţionari din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, mandatari, notari publici, moştenitori ai unor persoane îndreptăţite, cesionarii cumpărători de drepturi succesorale, dar și interpuşii cumpărători de terenuri – în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza.

Conform rechizitoriului procurorilor anticorupție, prin aceste fapte ar fi fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro, dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului, iar 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

 

 

Citeste si...  Dan Andronic a răbufnit și o atacă dur pe șefa DNA: 'Cadavrele din dulapul lui Kovesi put din ce în ce mai tare'