Radu Drăgușin, fundașul lui Juventus, pe banca de rezerve, la meciul România U21, contra Olandei, în primul meci din grupele Campionatului European de tineret, scor 1-1.

Pentru prima partidă de la Budapesta, Adi Mutu a apelat la Alexandru Pașcanu și Denis Ciobotariu în centrul defensivei, lăsându-l pe Radu Drăgușin, fundașul lui Juventus, pe banca de rezerve.

Reacția lui Radu Drăgușin, după ce a fost lăsat rezervă la primul meci al României U21 de la EURO 2021
Nu puțini au fost cei care s-au întrebat dacă Drăgușin ar fi fost o variantă mai bună decât Ciobotariu, în contextul în care fundașul lui CFR Cluj a prins puține minute în acest an la echipa de club. Totuși, apărătorul promovat la prima echipă a lui Juventus în acest sezon a refuzat să comenteze alegerea selecționerului.

„Mister face alegerile care sunt necesare pentru a duce la un rezultat cât mai bun, deci nu o să comentez deciziile lui.

Eram încrezători de la bun început. Faptul că am luat golul în minutul 17 nu a fost o sperietură, dar bine că am dat gol repede și am luat meciul, practic, de la egalitate. Mă bucur că mulți oameni cred în mine, mă susțin și sunt alături de mine. Acest lucru îmi dă o motivație în plus să mă dezvolt în continuare. Părerea mea e că e un rezultat corect. Ei au avut posesia, au dominat jocul, dar noi am avut ocaziile mari pe final.

Noi nu o să subestimăm niciun adversar înaintea meciului. Trebuie să luăm meciul cu Ungaria ca pe oricare altul și să dăm totul pe teren. Sunt mereu bucuros când e vorba de echipa națională. Am fost mândru și abia așteptam să vin la lot”, a spus Drăgușin, la conferința de presă de joi.

Despre golul marcat de olandezul Schuurs, de lângă Ciobotariu, Drăgușin a spus: „E o situație complicată, pentru că ești cu spatele la poartă. Ciobi, nu neapărat că a făcut o greșeală, dar asta e, se întâmplă”.

În cealaltă partidă a grupei, Germania, vicecampioana europeană de acum doi ani, a trecut miercuri seara de Ungaria cu 3-0.
Sâmbătă, în al doilea său meci la EURO U21, România va înfrunta echipa Ungariei, tot pe stadionul Uj Bozsik, de la ora 19:00, pentru ca pe 30 martie să întâlnească formaţia Germaniei, pe aceeaşi arenă (19:00).
Programul României U21 la Euro 2021
S-a jucat: România U21 – Olanda U21 1-1
27 martie, 19:00: Ungaria U21 – România U21
30 martie, 19:00: Germania U21 – România U21
Grupele EURO 2021
Grupa A: Ungaria, Germania, ROMÂNIA, Olanda
Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia
Grupa C: Rusia, Islanda, Franța, Danemarca
Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția

Citeste si...
La Euro 2019, România u21 a aflat adversara din semifinală