Producătorul american va actualiza gama Snapdragon

 211262maxim

Producătorul american de procesoare pentru platformele mobile, Qualcomm, va actualiza întreaga gamă de chipseturi Snapdragon pentru telefoane mobile, adăugând funcţii avansate de procesare imagine şi suport nativ pentru camere foto cu tehnologie dual camera, similare celei folosite de telefonul HTC One M8. Se pare că cei de la Qualcomm doresc să ofere un procesor dual-camera standardizat care să poată fi inclus pe tablete şi smartphone.

Echipate cu chipset din noile serii Snapdragon şi modul foto cu sistem dual-camera, viitoarele generaţii smartphone vor putea refocaliza poze deja obţinute pe o zonă la alegere din cadru, induce efecte de blur în fundal pentru a evidenţia obiectele surprinse în plan apropiat şi chiar transforma pozele 2D obişnuite în imagini 3D, a căror perspectivă de observaţie se schimbă în funcţie de cum înclinăm ecranul telefonului.

Primul pe listă, chipsetul Snapdragon 805 oferă suport pentru procesarea a două imagini simultan, poze sau clipuri video la rezoluţie Ultra HD, obţinute cu 30 cadre pe secundă. În plus, noul chipset oferă funcţie de procesare 3D a zgomotului introdus de cei doi senzori optici şi sistem avansat de stabilizare digitală, capabil să reducă efectul de poză mişcată folosind date trimise de senzorul giroscopic încorporat în telefon.

Citeste si...
A fost realizat primul selfie în spaţiu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.