Smiley este probabil la ora actuală cel mai de succes artist român. Acesta a debutat în industria muzicală cu trupa Simplu, dar de mai bine de zece ani cântă solo. Cântăreț, compozitor, actor, prezentator și producător muzical, el este o vedetă cu adevărat completă.

Puţini ştiu, dar Smiley, pe numele Andrei Tiberiu Maria nu are studii superioare muzicale. Acesta s-a născut la Piteşti pe 27 iulie 1983 şi şi-a descoperit pasiunea pentru muzică atunci când avea doar 10 ani.  A absolvit Şcoala Populare de Artă de la Liceul de Arte Dinu Lipatti, secţia chitară clasică, iar apoi surprinzător, a urmat cursurile Facultăţii de Comerţ, de la Academia de Studii Economice.

Smiley a fost un student care nu a creat probleme şi şi-a finalizat facultatea cu bine. Primul care l-a remarcat ca artist a fost regretatul actor Ioan Gyuri Pascu. Apoi el s-a alăturat trupei Simplu în 2001, din care făceau deja parte CRBL, Omu Negru, Piticu şi Francezu.

Citeste si...  Simona Halep a abandonat în primul tur la Beijing. Românca a acuzat dureri la spate

În 2008 Smiley îşi începe cariera solo şi se bucură de un succes imens. Ajunge  să aibă un rol într-un serial de pe Pro Tv şi să fie cooptat în cele mai de sucees producţii TV din România, Românii au Talent şi Vocea României.

În anul 2017, el a câştigat din muzică 200.000 de euro, confor calculelor jurnaliştilor de la Libertatea, însă suma de care s-a bucurat este cu mult mai mare, dacă adăugam toate celelalta contracte pe care le are în desfăşurare.