Smiley este probabil la ora actuală cel mai de succes artist român. Acesta a debutat în industria muzicală cu trupa Simplu, dar de mai bine de zece ani cântă solo. Cântăreț, compozitor, actor, prezentator și producător muzical, el este o vedetă cu adevărat completă.

Puţini ştiu, dar Smiley, pe numele Andrei Tiberiu Maria nu are studii superioare muzicale. Acesta s-a născut la Piteşti pe 27 iulie 1983 şi şi-a descoperit pasiunea pentru muzică atunci când avea doar 10 ani.  A absolvit Şcoala Populare de Artă de la Liceul de Arte Dinu Lipatti, secţia chitară clasică, iar apoi surprinzător, a urmat cursurile Facultăţii de Comerţ, de la Academia de Studii Economice.

Smiley a fost un student care nu a creat probleme şi şi-a finalizat facultatea cu bine. Primul care l-a remarcat ca artist a fost regretatul actor Ioan Gyuri Pascu. Apoi el s-a alăturat trupei Simplu în 2001, din care făceau deja parte CRBL, Omu Negru, Piticu şi Francezu.

Citeste si...  Tanase, previziuni sumbre. Ce va face Iohannis daca pierde alegerile

În 2008 Smiley îşi începe cariera solo şi se bucură de un succes imens. Ajunge  să aibă un rol într-un serial de pe Pro Tv şi să fie cooptat în cele mai de sucees producţii TV din România, Românii au Talent şi Vocea României.

În anul 2017, el a câştigat din muzică 200.000 de euro, confor calculelor jurnaliştilor de la Libertatea, însă suma de care s-a bucurat este cu mult mai mare, dacă adăugam toate celelalta contracte pe care le are în desfăşurare.