Actualitate

Puşcăria naşte genii! Ioan Niculae scrie şi când doarme

Ioan Niculae a fost condamnat la închisoare în dosarul „Mită la PSD” după ce a finanţat ilegal campania electorală din 2009 a lui Mircea Geoană. Acum, Ioan Niculae trage tare pentru a fi din nou în libertate şi scrie lucrări ştiinţifice la foc automat. Până aici nu-i nici o problemă, doar că aceste lucrări se pare că au fost scrise într-un timp prea scurt care nu se justifică. Astfel, ANP a făcut un raport din care rezultă mai multe nereguli si a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie.Ioan Niculae

Niculae a fost arestat pe 2 aprilie 2015 şi ar urma să iasă din penitenciar la termen pe 10 ianuarie 2017. Între timp, acesta şi-a scurtat perioada de detenţie cu 167 de zile după ce a scris cinci cărţi şi a ieşit la muncă.

Cărţile scrise de Ioan Niculae, “Bioetanolul, combustibilul viitorului”, “Biodieselul, motorina ecologică”, “Valorificarea energetică a biomasei”, “Orientări moderne în producţia vegetală”, “Tehnologii moderne în producţia vegetală” au fost publicate anul trecut la editura Aius din Craiova.

De când este arestat, Ioan Niculae are o capacitate fantastică şi mai în glumă mai în serios s-ar putea crede că este un geniu. Acesta a reuşit performanţa să scrie o carte în 16 ore însă ceea ce le-a atras atenţia inspectorilor ANP este faptul că o carte figurează în listele de pontaj că ar fi fost scrisă în intervalul 15-17 iulie, dar a fost predată comisiei de liberare condiţionată spre analizare pe data de 14 iulie.

Inspectorii ANP mai au încă o dilemă. Aceştia nu ştiu dacă Ioan Niculea a scris şi în celulă, nu numai la orele de la sala educativă. De exemplu, în raportul inspectorilor se arată că lucrarea “Bioetanolul, combustibilul viitorului” a fost documentată, redactată şi publicată de Nicuale între 28 aprilie şi 11 mai 2015, deci în 14 zile, adică 336 de ore. “Scăzând 7 ore pe zi pentru odihnă, obţinem un total de 238 de ore. În perioada menţionată, persoana privată de libertate a participat la 4 activităţi educative, a muncit 49 de ore la punctul de lucru ateliere fort, a efectuat 99 convorbiri telefonice cu durata totală de 330 de minute, a primit 13 vizite şi a participat la activităţile zilnice ale penitenciarului (servitul mesei, îmbăiere, etc)”. La un scurt calcul, dacă se scad cele 49 de ore muncite şi 6 ore vorbite la telefon, dacă socotim 10 minute alocate unei vizite şi 30 de minute alocate zilnic meselor şi îmbăierii, rezultă că i-au mai rămas în jur de 170 de ore, adică 7 zile să redacteze lucrarea “Bioetanolul, combustibilul viitorului”. Nu-i aşa că Puscăria naşte genii?

blank