Curtea de Apel Constanța a condamnat, joi, la un an de închisoare cu executare un medic psihiatru de la Secţia exterioară de boli psihice Palazu Mare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa pentru fals intelectual în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în perioada 2008-2012, inculpata Diana Lilia Bandrabur a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului, nu au fost consultaţi de cea în cauză şi nu au beneficiat de medicamentele prescrise de aceasta.

„Ulterior emiterii de către medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor şi înregistrând astfel creşteri ale încasărilor din vânzări. Cele 115 prescripţii medicale emise fără respectarea dispoziţiilor legale au o valoare totală de 115.037 de lei şi au fost eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe reţetă”, se mai arată în rechizitoriu

Citeste si...
Ministerul Sănătăţii spune că medicul-erou de la Neamț este întubat și este stabil