După Congresul PSD s-a intrat în linie dreaptă pentru alegerile prezidențiale și în partid au început să se creioneze mai multe idei:

În discuțiile dintre șefii PSD, la care a participat și Viorica Dăncilă, s-a avansat foarte clar ideea că partidul va merge pe varianta care are cele mai mari șanse să câștige, indiferent de unde vine candidatul. În funcție de sondaje, Partidul Social Democrat l-ar putea susține pe Tăriceanu la prezidențiale, sau chiar un independent. Pesediștii nu anunță public acest lucru pentru a nu inflama aripa dură din partid care nu concepe un candidat non-Partidul Social Democrat.

2. Perdeaua de fum a lui Teodorovici

Prin candidatura la Congres, Eugen Teodorovici nu a țintit neapărat funcția de președinte executiv, ci a dorit în primul rând să obțină în partid o confirmare a faptului că poate fi candidatul PSD la prezidențiale. Surse din Partidul Social Democrat spun că Teodorovici avea nevoie ca de aer să le arate celorlalți concurenți din partid (Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu) că el are lipici la membrii de partid.

De asemenea, urmează un amplu turneu al echipei Dăncilă – Teodorovici – Fifor în filialele județene și lui Teodorovici i se deschide, astfel, un mare spațiu de manevră pentru a câștiga o simpatie cât mai largă în filialele PSD.

La pachet cu simpatia de care se bucură din partea Vioricăi Dăncilă, Teodorovici pleacă în cursa din interiorul Partidul Social Democrat cu prima șansă la prezidențiale.

Citeste si...  După plecarea lui Dragnea la puşcărie, Dăncilă vrea un audit financiar în PSD

3. Sondajele nu vor conta chiar așa de mult

Dăncilă a anunțat că stă deoparte la prezidențiale dar ar intra în cursa pentru Cotroceni dacă sondajele arată că este ‘locomotivă’ pentru partid. În partid s-a discutat că nu sondajele de opinie vor fi decisive, pentru că numele candidatului va fi ales tot de Congres, deci este nevoie de o persoană iubită de PSD.

Elementul decisiv va fi intuitia, zic lideri ai partidului: sefii PSD si poate si ALDE si Pro Romania vor alege numele care ar putea să adune voturi dincolo de bazinul traditional al guvernarii.

4. Ar putea să apară surprize de ultimă oră

Nu este exclusă în Partidul Social Democrat o mutare-surpriză pe ultima sută de metri. În partid se lucrează la atragerea unei vedete care să atragă toate privirile la prezidențiale și să obțină un efect similar cu intrarea lui Rareș Bogdan în PNL pentru europarlamentare.

Liderii PSD avansează și numele Gabrielei Firea ca variantă de candidat, ținând cont de notorietatatea de care se bucură primarul Capitalei. Deși Firea a zis că nu vrea la Cotroceni pentru că le-a promis bucureștenilor că rămâne primar un mandat întreg, în partid se discută că Firea ar vrea să intre în sondajele.