Curtea de Apel Bucuresti a decis că Partidul Social Democrat (PSD) trebuie să facă publice sursele de finanțare și prestatorii de servicii de la mitingul „împotriva abuzurilor”, organizat în data de 9 iunie 2018 în Piața Victoriei. Decizia este definitivă.

Instanța a menținut o decizie similară dată Tribunalul București și a respins recursul făcut de PSD. Partidul Social Democrat trebuie să facă publice aceste infomații, la solicitarea jurnalistului Ovidiu Vanghele, fondator al Centrului pentru Investigatii Media (CIM), în baza Legii 544/2001

La mitingul din 9 iunie 2018 ar fi participat aproximativ 130.000 de oameni, iar Ovidiu Vanghele a vrut sa afle sursele de finanțare si prestatorii de servicii privind mai multe actiuni organizatorice, cum ar fi transportul participantilor din localitatile de domiciliu catre Bucuresti, asigurarea de apa si mancare pentru acestia, amenajarea locului de desfasurare a evenimentului (instalare scena, instalare ecrane, difuzare muzica, difuzare Finala Roland Garros 2018 etc.).

Citeste si...
Ludovic Orban, revoltat de amanarea Legii Carantinarii și îngrijorat de pericolul COVID-19

Dupa ce PSD a refuzat să-i la dispoziție informațiile, Ovidiu Vanghele a deschis un proces în contencios-administrativ.