Liberalii au mers cu Orban, dar numai până la Cotroceni.

Iohannis: “Varianta optimă pe care o văd eu o veți afla imediat după ce mă hotărăsc”. Asta era luni.

Azi, Klaus Magnus a văzut şi am aflat imediat: Vasile Florin Cîţu.

Adevărul e că, până în ultimul moment, la bursa zvonurilor, cotaţiile lui Cîţu au crescut constant. Ministrul interimar al Finanţelor aşternuse pe Facebook una dintre postările lui foarte profi: “urmeaza lucruri fantastice pentru TOTI romanii”.

A fost o după-amiază so fucking cool. Întâi a intrat la consultări PNL, cu decizia că decide Preşedintele.

Apoi a intrat PSD şi a ieşit, toxic şi hotărât să acţioneze iresponsabil, să ducă România în criză şi instabilitate, să pună capăt brutal bunăstării aduse de Guvernul Orban: “Nu vom vota niciun fel de guvern minoritar al PNL”. (Ciolacu iar n-a înţeles ordinele sau a priceput ce nu pricepem noi).

USR a intrat în forţă, cu girofarele aprinse, propunându-l ca premier pe plusocratul Cioloş şi oferindu-se chiar să intre la guvernare.

Citeste si...  Corina Creţu începe marţi o vizită oficială în România.

UDMR a fost foarte concisă: vrea mai mult decât un guvern PNL.

PMP a venit cu un premier preparat ad-hoc (Cristian Diaconescu, cel pe care, când era membru de vază al PSD, l-au fugărit Serviciile până l-au ajuns).

La consultări a apărut la un moment dat şi Alde, cât să dea “soluţia optimă” – un premier independent.

În fine, penultima (ultimii au fost cei de la Minorităţi) – Pro România (numită pe ştatul de plată cu bani de la Buget Pro Europa). Ponta s-a autopropus, la derută, premier. În concluzie, liberalii au mers cu Orban, cum s-au jurat la Consiliul Naţional din 2018, dar numai până la Cotroceni.

Preşedintele şi-a aplecat privirea şi l-a văzut pe Cîţu. Dacă l-a propus să nu treacă de Parlament, a procedat înţelept. Probabil că nici măcar nu se va întruni cvorumul. Pentru că PSD, fireşte.