Social-democrații revin în Parlament, după sarbatorile pascale, cu evaluari proaspete privind majoritatea parlamentara care susține Guvernul. In acest moment, PSD se așteapta la o diferența confortabila de minim 45 de parlamentari la moțiunea de cenzură, au precizat surse de la varful partidului.. Sursele  spun că singura surpriză pe care ar putea să producă PNL ar fi să demonstreze că le lipsesc sub 40 de parlamentari pentru dărâmarea Guvernului, însă chiar și așa moțiunea de cenzură va fi ‘inofensivă’ pentru PSD.
 
Alina Gorghiu
 
“Este un lucru normal, pe care îl înțelegem, nu ne deranjează. Sunt obligați să depună o moțiune. Acum, vedeți că au început și ei să fie mai realiști după ce ne-au anunțat zi și noapte că au majoritate. Majoritatea este solidă și așa va rămâne până în 2016”, spun surse din conducerea PSD.
Pe de alta parte, nici PNL nu sta degeaba si pregateste o  surpriza.Co-președintele PNL Alina Gorghiu a anuntat că liberalii nu pot schimba ‘mâine’ Guvernul dar ca, la moțiunea de cenzura, îi pregătesc o surpriză lui Victor Ponta. „Această sesiune parlamentară va fi finalizată cu o moţiune de cenzură. Vă garantez că diferenţa în număr de voturi nu va fi cea la care PSD se aşteaptă. Nu am garanţia că va duce la căderea guvernului”, a declarat Alina Gorghiu, şefa PNL.
Citeste si...  Excluderea lui Mihai Chirica din PSD, respinsă la Iași