Premierul Ludovic Orban a declarat că nu se teme de plângerea penală anunțată de PSD a făcut plângere reprezentanților liberali din Guvern, care sunt acuzați că îi șantajează pe primarii social-democrați să treacă la PNL.

PSD a făcut plângere reprezentanților liberali din Guvern „Bazaconii. Nu ne e teamă. Așteptăm DNA-ul să se pronunțe pe orice temă, deși DNA-ul cred că ar trebui să fie ocupat cu multiplele furăciuni făcute de PSD, de modul în care duc campania.

Mi se pare jenant din partea PSD să vorbească despre acest subiect. De exemplu, în fieful președintelui PSD Marcel Ciolacu, din 89 de primari, peste 80 în funcție sunt candidați PSD. În Olt, unde este domnul Stănescu, peste 100 de primari în funcție sunt candidați din partea PSD. Mai degrabă în județele conduse de PSD miroase a presiune pusă asupra primarilor pentru a candida din partea PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, i-a acuzat pe liberali că „fură” primari de la PSD și că se folosesc de fonduri guvernamentale pentru a-i șantaja. Simonis susține că în județul Timiș, PNL a racolat un primar PSD care în urmă cu un an spunea despre Klaus Iohannis că „nu este român”.

„V-ați folosit de fondurile publice fără jenă și ați transferat primari din toate colțurile țării. Chiar și din Teleorman ați transferat primari. Ați transferat primarii lui Dragnea, ați transferat primarii lui Dragnea. Vă plac acum oamenii lui? Nu vă mai deranjează?”, l-a întrebat Alfred Simonis pe Ludovic Orban, prezent la dezbaterile din Parlament.

La începutul lunii, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a spus că PSD va face plângere penală la DNA împotriva reprezentanților PNL din Guvern deoarece, spune el, primarii social-democrați sunt șantajați să treacă la PNL.

Citește și: Ludovic Orban, despre primarii PSD care au trecut la PNL: „Nu cunosc detalii legate de acest subiect”
Citeste si...
Orban a facut ședință nocturnă, de urgenta, la Guvern, pe tema pandemiei COVID