Conducerea interimară a PSD a avut luni dimineață o ședință în care au decis sesizarea CCR cu privire la asumarea răspunderii guvernului pentru modificarea legilor justiției, prevederea referitoare la INM, dar și pe abrogarea OUG 51 care bloca transportul școlar gratuit al copiilor la nivel de județ. Social democrații au decis să depună moțiune de cenzură doar dacă Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe modificarea legislației electorale.

„Vom depune o moțiune doar dacă guvernul își va asuma răspunderea pe modificarea legislației electorale”, a declarat Gabriel Zetea, membru în comitetul interimar al partidului, la finalul ședinței.

În cazul în care guvernul își va asuma răspunderea pe proiectul de buget de anul viitor, PSD va sesiza din nou Curtea Constituțională.

„Dacă își vor auma răspunderea pe legea bugetului vom face sesizare la CCR pentru a arăta greșelile pe care PNL le face la guvernare (…) Nu vom depune moțiune doar de dragul de a avea o moțiune de cenzură”, a mai declarat Zetea.

Citeste si...
Pronosticuri după moțiune în presa internațională

PSD vrea alianță cu Pro România și cu ALDE la alegerile locale
În ședința care a avut loc luni, social democrații au decis organizarea unui congres extraordinar în luna februarie și au existat discuții despre o viitoare colaborare cu Pro România și cu ALDE la alegerile locale de anul viitor.

„Trebuie să existe o colaborare cu Pro România și cu ALDE. Vom face o opoziție constructivă în Parlament, dar ne pregătim și pentru locale și încercăm să avem lângă noi și alte forțe politice. Nu putem să rămânem singuri”, a spus Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.