Tudorel Toader a fost ținta unui atac dur ventit din partea fostului ministru tehnocrat al Justiției. Raluca Prună, prezentă în stradă la proteste, i-a transmis lui Toader că ”nu trebuie să fi doctor în drept sau fost judecător CCR” ca să știi că nu se dă o lege care eliberează deținuții din penitenciare în prag de iarnă.

”Ceea ce a făcut domnul ministru Toader este o lașitate, domnia sa când s-a discutat acest proiect de lege a fugit ca un laș și nu s-a prezentat în Parlament. În primul rând, la o astfel de lege ministrul Justiției este cel care trebuie să vină în Parlament și să explice efecte.

Eu am făcut o propunere, dar nu așa: s-a dublat numărul de zile, s-a trecut de la cameră la clădire, totul s-a flexibilizat. România nu putea să facă ceea ce a făcut Italia și să plătească 5 sau 8 euro pentru fiecare deținut care stă în condiții improprii. Probabil că pe urmă PSD și ALDE ar fi spus că nu au bani din cauza mea să plătească pensiile și salariile, că dau la deținuți.

Citeste si...  Fotografii INCREDIBILE publicate de un deputat: 'Pe undeva se SCURG bani din Parlament' - FOTO

Ca să aplici o lege în toamnă nu trebuie să fi nici doctor în drept, nici fost judecător la CCR ca să știi că astfel de oameni vulnerabili nu pot fi puși în libertate în pragul iernii”, a declarat Raluca Prună.