Este haos în Barcelona. Peste jumătate de milion de oameni au ieșit pe străzi. Protestatari mascaţi au avut azi-noapte ciocniri violente cu poliţia, în centrul orașului. Demonstranții au aruncat cu pietre și recipiente de metal în oamenii legii. Au târat apoi containere de gunoi pe principalul bulevard din Barcelona și le-au dat foc. Oamenii furioși au incendiat și câteva mașini.

Manifestația care a început ieri dimineață este punctul culminant al unei săptămâni de mobilizare, marcată de violențe, potrivit Realitatea TV.

Peste 525 de mii de oameni au ieșit în stradă și au protestat față de condamnarea liderilor separatiști catalani la pedepse grele cu închisoarea de către justiția spaniolă.

Demonstranţii au blocat inclusiv intrarea în catedrala Sagrada Familia din centrul Barcelonei. Mulţimea care scanda apeluri la secesiunea Cataloniei de Spania s-a adunat încă de dimineață în faţa celebrei catedrale. Apoi a pornit în marș pe străzi.

Citeste si...  SCANDAL în PSD. Contraatac la Firea: Goarna lui Dragnea s-a întâlnit cu oamenii primarului general

Decizia Curții Supreme din Spania de a condamna la închisoare nouă lideri ai mișcării secesioniste din Catalonia, emisă luni, a determinat apariția celor mai violente proteste de stradă cu care statul spaniol s-a confruntat în ultimele decenii. Cel puțin 96 de oameni au fost răniți de când au început protestele.

Din cauza haosului care a pus stăpânire pe întregul oraș, meciul de fotbal dintre echipele Barcelona și Real Madrid, programat pe 26 octombrie, a fost amânat pentru luna decembrie.