Cristian Dide, care a participat la protestele din Piaţa Victoriei şi care se legase joi de gardul Guvernului, ameninţând că-şi dă foc, a fost îndepărtat de jandarmi din faţa Palatului Victoria, pompierii fiind nevoiţi să taie o parte a gardului. Acesta a primit o amendă de 1.000 de lei.

Protestatarul care s-a legat joi de gardul Guvernului a fost amendat cu 1.000 de lei pentru participarea la adunări publice nedeclarate şi pentru jigniri, arată Jandarmeria Capitalei. Alt bărbat, care s-a legat de un indicator de circulaţie din aceeaşi zonă, a primit amendă similară.

Cei doi bărbaţi care au fost conduşi, joi, de către jandarmi la sediul Secţiei 4 de Poliţie deoarece s-au legat de gardul Guvernului, respectiv de un indicator de circulaţie, au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei, anunţă Jandarmeria Capitalei.

Aceştia au fost sancţionaţi, potrivit sursei citate, pentru participarea la adunări publice nedeclarate şi pentru adresarea de expresii jignitoare împotriva persoanelor aflate într-o instituţie publică, fapte de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

„Astăzi, în jurul orei 12.30, un bărbat s-a legat cu cătuşe de poarta exterioară ce împrejmuieşte clădirea Guvernului, în dreptul Bd. Iancu de Hunedoara. Acesta avea asupra lui un recipient cu un lichid, despre care susţinea că este benzină. Jandarmii aflaţi la faţa locului au intervenit imediat, l-au deposedat de recipientul respectiv şi au solicitat sprijinul unui echipaj de la descarcerare. Pe întreg parcursul acestor evenimente, jandarmii din cadrul echipelor de dialog s-au aflat lângă bărbat, pentru a-l convinge să renunţe la această formă de protest. După intervenţia echipei de descarcerare, acesta, alături de un alt bărbat aflat în apropiere, care se legase de un indicator de circulaţie, au fost conduşi la Secţia 4 de poliţie în vederea luării măsurilor legale. Înţelegem şi respectăm dreptul cetăţenilor la liberă exprimare, dacă acesta se exercită cu respectarea legilor în vigoare. Jandarmeria Capitalei are obligaţa de a asigura măsurile de ordine pubică şi siguranţa cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa acestora. Ca de fiecare dată vom acţiona împotriva celor care tulbură grav ordinea publică”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

Citeste si...
Fostul premier Viorica Dăncilă a prins glas şi critică modificarea OUG 114

Protestatarul avea un bidon cu benzină şi ameninţa jandarmii că, dacă îl forţează să plece de acolo, îşi va da foc. Bărbatul este nemulţumit de măsurile luate de Executiv şi manifesta şi faţă de presupusa intenţie, spune el, a Guvernului de a emite o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

În timp ce miniştrii intrau în Palatul Victoria pentru şedinţa de Guvern, bărbatul a strigat după aceştia „Hoţii”.

Cristian Dide a mai precizat că va rămâne legat cu cătuşe de gardul clădirii până la încheierea şedinţei Executivului, însă a fost îndepărtat din faţa Palatului Victoriei după ce pompierii au tăiat o parte a gardului.

La un moment dat, au fost incidente între jandarmi şi unii jurnalişti. În momentul când aceştia au vrut să filmeze, jandarmii au încercat să izoleze perimetrul şi s-a ajuns, pentru scurt timp, la îmbrânceli între ziarişti şi forţele de ordine.

Cristian Dide, unul din protestatarii din Piaţa Victoriei, s-a legat, joi, de gardul din faţa clădirii Guvernului. Bărbatul are un bidon cu benzină şi ameninţă Jandarmeria dacă îl forţează să plece de acolo îşi va da foc.

Bărbatul este nemulţumit de măsurile luate de Executiv şi protestează şi faţă de presupusa intenţie, spune el, a Guvernului de a emite o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

În timp ce miniştrii intrau în Palatul Victoria pentru şedinţa de Guvern, bărbatul a strigat după aceştia „Hoţii”.

Cristian Dide a mai precizat că va rămâne legat cu cătuşe de gardul clădirii până la încheierea şedinţei Executivului.

Mai mulţi jandarmi au încercat să intervină pentru a-i lua bidonul cu benzină bărbatului, însă fără succes.

Mai mulţi trecători s-au alăturat protestului.

La un moment dat, au fost incidente între jandarmi şi unii jurnalişti. În momentul când aceştia au vrut să filmeze, jandarmii au încercat să izoleze perimetrul şi s-a ajuns, pentru scurt timp, la îmbrânceli între ziarişti şi forţele de ordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.