Life

Protejează-ţi inima. Câtă ciocolată să mănânci ca să reduci riscul apariţiei insuficienţei cardiace

Nu v-aţi întrebat de multe ori dacă este bine sau nu să consumaţi ciocolată? Consumul a trei batoane de ciocolată în fiecare lună îţi poate reduce drastic riscul de apariţie a insuficienţei cardiace, potrivit unui studiu recent, informează The Independent.

Mulţi oameni cred că pentru a trăi cât mai sănătos, trebuie să elimine toate formele de gustări dulci din alimentaţia lor. Cu toate acestea, un studiu recent, prezentat la conferinţa Societăţii Europene de Cardiologie din München, afirmă că moderaţia, nu lipsa, este esenţială pentru prevenirea problemelor cardiace.

O echipă de cercetători a evaluat mai mult de o jumătate de milion de adulţi pentru a descoperi modul în care consumul de ciocolată afectează sănătatea inimii.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că consumul a trei batoane de ciocolată pe lună poate reduce riscul de insuficienţă cardiacă cu 23%, comparativ cu cei care nu mănâncă deloc ciocolată.

Cu toate acestea, consumul de ciocolată în cantităţi mari poate duce la un risc crescut de insuficienţă cardiacă cu 17%, motiv pentru care este important să nu faceţi exces.

Dr. Chayakrit Krittanawong, cercetător principal al studiului, a explicat cum flavonoidele (o clasă de metaboliţi secundari ai plantelor, cunoscuţi pentru proprietăţile lor antioxidante) găsite în ciocolată pot fi benefice sănătăţii.

„Cred că ciocolata este o sursă importantă de flavonoide, care este asociată cu reducerea inflamaţiei şi creşterea colesterolului bun”, a spus el, potrivit The Telegraph.

El a mai spus că consumul de flavonoide poate creşte nivelul de oxid nitric găsit în organism, care la rândul său creşte fluxul de sânge şi îmbunătăţeste circulaţia.

Cu toate acestea, ciocolata poate avea niveluri ridicate de grăsimi saturate, a adăugat el.

„Aş spune că consumul moderat de ciocolată neagră este bun pentru sănătate”.

Echipa care a condus studiul a examinat cinci studii separate pentru cercetarea lor, care a constat din 575.852 de persoane în total.

Ei au declarat că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora legătura dintre consumul de ciocolată şi sănătatea inimii.

La începutul acestui an, un studiu realizat în California a concluzionat că consumul de ciocolată neagră poate avea un efect pozitiv asupra sănătăţii mintale prin ameliorarea stresului şi sporirea funcţiei de memorie.

blank