Ministerul Justiției a rămas fără secretari de stat după ce Mariana Moț a optat pentru o altă calitate în sistemul judiciar, și ministrul Ana Birchall trebuie să se ocupe singură de toate dosarele, începând le luni. Asta deoarece, potrivit unor surse, premierul Viorica Dăncilă nu a semnat până în prezent propunerile de secretari de stat făcute de ministerul Justiției.

Surse oficiale au declarat pentru Digi24.ro că Viorica Dăncilă a amânat aprobarea secretarilor de stat, existând însă nemulțumiri ale liderilor PSD legate de refuzul Anei Birchall de a promova la ministerul Justiției oameni de partid sau propuși de partid. Birchall a respins categoric implicarea PSD în minister, susțin sursele citate, fapt care i-a atras furia colegilor. De menționat este că una dintre propunerile făcute de ministru pentru un post de secretar de stat este Gheorghe Muscalu, fost șef al DIICOT și fost vicepreședinte al CSM.

Citeste si...  Ana Birchall convoacă, de urgență, comisia pentru MCV

Schimbul de opinii contrare între PSD și ministrul justitie pe tema activității și organizării ministerului de Justiție vine pe fondul unor discuții aprinse purtate de Birchall și Dăncilă în urmă cu o lună, din cauza Secției Speciale pentru investigarea magistraților, pe care actualul ministru vrea să o reintroducă sub control instituțional.