Life

Proprietăți ale conopidei

Conopida este o legumă foarte benefică pentru organism, are mari utilizări în bucătăria populară și este folosită atât pentru a ne îmbunătăți sănătatea, cât și pentru a prepara mâncăruri delicioase.

Conopida nu a fost niciodată cea mai apreciată dintre legume, deoarece atunci când o preparăm, degajă un miros puternic și poate provoca gaze și balonare. De asemenea, multe persoane nici nu-i suportă aroma.

Conopida se găsește peste tot, pe tot parcursul anului. Este destul de ieftină și cei cărora le place pot beneficia de proprietățile sale medicinale.

Proprietăți ale conopidei

Această legumă nu este una dintre cele mai populare în bucătărie, cu toate că proprietăților sale sunt uimitoare. Poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și la prevenirea apariției anumitor tipuri de cancer. Iată care sunt câteva din proprietările uimitoare ale conopidei.

Nutrienți și minerale

Conopida are o multitudine de minerale și nutrienți care o fac un produs foarte sănătos. Conopida abundă în:

  • Vitamina A și K;
  • Vitamine din grupa B;
  • Folat;
  • Niacina;
  • Riboflavina;
  • Acid pantotenic;
  • Tiamina;
  • Potasiu;

Conopida conține antioxidanți

Antioxidanții sunt esențiali pentru organism, ajută la menținerea acestuia în stare perfectă și previn îmbătrânirea prematură. Previn bolile de inimă, cancerul sau posibilele accidente vasculare cerebrale.

Ei distrug radicalii liberi care ne ucid celulele. Din acest motiv, conopida devine un aliment de luat în calcul.

Conopida are rol purificator și diuretic

Apa este prezentă aproape în întregime, are un conținut ridicat de apă, precum și potasiu și niveluri scăzute de sodiu. Ne ajută corpul să nu rețină lichide și chiar ajută la eliminarea excesului de lichide.

Cine suferă de hipertensiune, este bine să includă conopida mai des în dieta sa. S-a constatat că poate reduce tensiunea arterială.

În cele din urmă, este considerată un aliment diuretic, deoarece crește producția de urină, ajută la curățarea rinichilor, la eliminarea fluidelor și a toxinelor.

Conopida are rol antiinflamator

Vitamina K împreună cu acizii grași omega-3 previn inflamația într-un mod cronic, evitând durerea cauzată de artrită, durerea cronică și anumite afecțiuni intestinale.

Conopida este benefică în timpul sarcinii

Conopida este benefică pentru femeile gravide. Această legumă este o sursă bună de folați sau acid folic, participă la producerea de celule roșii și albe din sânge, de asemenea, la formarea de anticorpi și îmbunătățește sistemul imunitar.

În cazul gravidelor, deficitul de acid folic în primele săptămâni de gestație, ar putea provoca deformări are fătului, cum ar fi spina bifida sau anencefalia.

Din acest motiv, este foarte important ca femeile gravide să consulte un medic pe perioada sarcinii pentru a controla toate etapele acesteia și preveni orice probleme viitoare.

Conopida îmbunătățește digestia

Conopida este bogată în fibre, la fel ca aproape toate legumele. Acest lucru îi conferă proprietăți laxative. Previne constipația și îmbunătățește digestia după fiecare masă.

Pe de altă parte, conopida conține glucorafină, o substanță care protejează stomacul și intestinele, împiedicându-le să sufere modificări sau ulcere.

Conopida previne unele tipuri de cancer

O dietă bogată în legume precum conopida reduce considerabil riscul de a dezvolta cancer, în special cel de prostată, sân, colon, ovare sau de vezică urinară. De fapt, studiile susțin că această legumă poate reduce șansele de cancer de prostată cu până la 50%.

Conopida evită apariția simptomelor răcelii

Datorită cantității mari de vitamina C din compoziție, este benefică în menținerea sănătății părului, urechii, pielii și a sistemului respirator.

În plus, ne ajută să îmbunătățim disconfortul gripal și răceala obișnuită. Consumul său este, de asemenea, recomandat în timpul menopauzei, deoarece împiedică apariția bufeurilor și alte simptome enervante din această etapă.

Conopida ajută inima

Protejează împotriva bolilor cardiovasculare în mai multe moduri. Vitamina K din compoziția contribuie la coagularea sângelui în mod corect. În plus, s-a constatat că scade colesterolul din sânge. Totodată, conține alicină, un compus care previne și accidentele cerebrovasculare.

Acestea fiind zise, vă urăm multă sănătate. De asemenea, vă recomandăm să vă informați cum se cuvine despre fiecare boală în parte, pentru a descoperi cum pot fi tratate sau prevenite. Un atac cerebral, de exemplu, poate fi prevenit prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

Iar, dacă suferiți de afecțiuni cu risc crescut, nu ezitați să apelați la medicina de urgență. Mai exact, la servicii medicale de urgență care vă sunt puse la dispoziție prin intermediul unui sistem unic, inovativ  de teleasistență pentru persoanelor cu nevoi medicale speciale sau afecțiuni ce pun viața în pericol. Multă sănătate vă dorim!

blank