Ambasadorul palestinian la Bruxelles susţine că Federica Mogherini, înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a afirmat că niciun stat membru UE nu va acţiona împotriva consensului european privind menţinerea ambasadelor la Tel Aviv, informează agenţia palestiniană de ştiri WAFA.

Abdul Rahim Farra, ambasadorul palestinian de la UE, a relatat pentru postul Voice of Palestine că Mogherini a făcut aceste declaraţii în cursul unei întrevederi la Bruxelles cu reprezentanţii Organizaţiei pentru Cooperarea Islamică, la care a participat şi Riyad Malki, ministrul palestinian de Externe.

Mogherini ar fi declarat că, deşi UE nu are drept de veto în acestă chestiune asupra vreunui stat membru, totuşi nicio ţară din Blocul comunitar nu va acţiona împotriva consensului european pe acestă temă, potrivit oficialului palestinian.

Citeste si...  Juncker, după întâlnirea cu Dăncilă: E al cincilea prim-ministru pe care îl întâmpin. Sper ca ea să rămână mai mult în funcţie pentru că nu mai ştiu unde pleacă toată lumea cu care mă întâlnesc ca prim-ministru

Acesta a mai afirmat că Mogherini a subliniat că discuţiile despre unele state membre UE care ar dori să-şi mute ambasadele la Ierusalim nu sunt nimic mai multe decât vorbe.

România şi Cehia au semnalat recent că ar putea urma exemplul Statelor Unite în privinţa mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.