Militanţii anti – vaccinare ar putea fi cenzuraţi la televiziunile din România. Asta vor mai mulţi deputaţi, care au iniţiat demersuri pentru modificarea Legii Audiovizualului.

Potrivit inițiatorilor propunerii legislative, o situație ce ar putea fi prevenită prin această propunere legislativă este „comunicarea iresponsabilă privind vaccinarea, în condițiile în care OMS arată că vaccinarea salvează anual peste 3 milioane de vieți”, iar „părinții nu vaccinează copiii din cauza mesajelor anti-vaccinare din mass-media”.

Posturile de televiziune și de radio ar putea fi obligate să prezinte „argumente medicale bazate pe dovezi” și să includă în emisiunile în care abordează teme de sănătate „opinia unui medic specialist cu experiență în tema abordată”, prevede o propunere legislativă de modificare a Legii Audiovizualului inițiată de parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu (ambii membri ai Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților) și Adrian Wiener (membru al Comisiei de Sănătate din Senat), scrie Hotnews.

Citeste si...
Ludovic Orban cere Guvernului să dea lege ca şi privatii să beneficieze de tichete de vacantă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.