ALDE a anunţat, miercuri, că a depus un proiect de lege potrivit căruia plata muncitorilor străini care vin în România porneşte de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi nu de la salariul mediu brut cum este în prezent, potrivit unui comunicat de presă. 

„Aderarea României la Uniunea Europeană a determinat o migraţie masivă a cetăţenilor români către alte state europene, cu impact negativ asupra economiei naţionale. Susţinerea creşterii economice şi menţinerea unui nivel ridicat şi susţinut al Produsului Intern Brut necesită, însă, o ofertă suplimentară de forţă de muncă pe care piaţa muncii din România are dificultăţi în a o furniza. Lipsa forţei de muncă afectează companii din toate sectoarele economice şi, în acest context, o posibilă soluţie ar fi importul de forţă de muncă din spaţiul extra-comunitar”, a transmis ALDE.

Potrivit sursei citate, parlamentarii ALDE au depus un proiect care instituie egalitatea în materie de salarizare între români şi străini.

 

Citeste si...  Djuvara despre Regele Mihai: Mai bine vorbesc străinii despre el decât noi