Liviu Dragnea a vizitat astăzi o familie din Topoloveni, județul Argeș, pentru a urmări cum se desfășoară programul “Roșia românească”. Prin acest program guvernamental organizat de PSD și în care s-au înscris deja 18.000 de fermieri români, agricultorii primesc câte 3000 de euro pentru fiecare mie de metri pătrați cultivată. În loc să lase spațiul pe care îl deține gol, familia vizitată de președintele PSD a plantat roșii din care să-și asigure un venit prin muncă cinstită și dezvoltând agricultura românească.

Subvențiile agricole vor fi mai mari

Prima etapă a programului PSD este un real succes. Iar în continuare, Liviu Dragnea consideră necesară acoperirea lunilor friguroase, respectiv decembrie-aprilie. Pentru a susține fermierii români și în perioada rece a anului, omul politic ia în considerație acordarea de subvenții duble ca valoare față de prima etapă pentru centrale termice. De asemenea, facilitățile bancare substanțiale pentru agricultorii care doresc să investească în solarii sunt și ele în plan.

După vizita din Topoloveni, Liviu Dragnea a mers mai departe în comuna Corbi. Acolo s-a oprit la “Livada bunicului” o afacere fructuoasă aparținând unui tânăr argeșean. Acest bărbat, cu planuri mari și ambiție pe măsură, a reușit lucruri mărețe. El a realizat o plantație de pomi fructiferi, o pensiune și un depozit de fructe prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Citeste si...  Basescu reia subiectul 'Ponta - ofiter acoperit'

România are nevoie de români

Există și o problemă generală pe care Liviu Dragnea a descoperit-o în vizitele sale. Indiferent de dimensiunea afacerii lor, antreprenorii argeșeni și-au exprimat regretul cu privire la lipsa forței de muncă. Subvențiile de la stat sunt un ajutor important, dar mâna de lucru nu poate fi ignorată.

Referitor la această problemă, președintele PSD a declarat că se gândește la un proiect de lege prin care să facă din nou România o țară atractivă pentru românii plecații în străinătate. Astfel, el face apel la românii din afară să se întoarcă în țară și punând în practică ceea ce au învățat acolo, să-și construiască afaceri solide din care și ei și familiile lor, dar și țara să aibă numai de câștigat.