Featured

Programul Integrat de Educaţie pentru Diversitate: Primăria Sectorului 6 a trimis la mare 14 copii defavorizați

La sfârșitul săptămânii trecute, un număr de 14 copii, beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED), s-au întors de la mare, după un sejur de 7 zile petrecut în Staţiunea Costineşti.

Oferită de Primăria Sectorului 6, tabăra a cuprins activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber pentru copiii defavorizaţi din comunitatea Giuleşti Sârbi.

Sub supravegherea însoţitorilor, copiii de la PIED s-au bucurat de apa mării şi de razele soarelui, în cadrul unui program bine stabilit, orele de plajă alternând cu jocuri educative şi vizitarea unor obiective turistice din apropierea litoralului.

O săptămână de vacanţă, pe care mulţi dintre ei o aşteptau de mult, a devenit, astfel, posibilă cu susţinerea comunităţii şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, instituția care a iniţiat şi care derulează în continuare acest proiect.

Mai mulți factori, printre care enumerăm situația materială precară, anturajul și lipsa de supraveghere a copiilor din zona Giuleşti Sârbi, au dus la inițierea Programului în anul 2015. Prin intermediul acestuia, elevii defavorizați din clasele primare și gimnaziale ale Școlilor nr. 153 și 161 primesc servicii complexe de tip afterschool: supraveghere și sprijin la efectuarea temelor; meditații prin metode educative nonformale; o masă caldă sau o gustare, zilnic; consiliere psihologică și educațională. În plus, un set de activități extrașcolare precum cursuri de fotografie, ieșiri în parcuri sau muzee, excursii în afara Bucureștiului, au scopul de a deschide noi orizonturi pentru acești copii amenințați de izolare socială.

Reacțiile pozitive venite din partea comunității, dar mai ales cifrele care au demonstrat o reducere a abandonului școlar la cele două unități de învățământ, au convins autoritățile locale de utilitatea programului. Începând din anul 2017, pe o perioadă de încă 5 ani, a fost decisă continuarea proiectului, cu finanțare exclusivă de la bugetul local al Sectorului 6.

La acest succes au contribuit atât efortul lucrătorilor sociali implicați zilnic în activitățile proiectului și sprijinul venit din partea unităților de învățământ și a cadrelor didactice, cât și dorința oamenilor din comunitatea Giulești-Sărbi de a le oferi un viitor mai bun copiilor lor.

blank