PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme deosebit de rece pentru data din calendar. Mai mult, îşi vor face apariţia şi precipitaţiile sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. De joi, însă, mercurul va mai urca cu câteva grade în termometre şi se va încălzi uşor.

snowing_26563700

PROGNOZA METEO. Marţi rămâne rece în majoritatea zonelor ţării, chiar deosebit de rece pentru această dată în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de sud a ţării, unde cad precipitaţii slabe, predominant ploi în Dobrogea şi izolat în Banat şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Muntenia şi local în Oltenia. Dimineaţa izolat se formează polei. În restul zonelor se arată soarele şi din când în când mai sunt şi câţiva nori rătăciţi. Vântul rămâne mai alert pe litoral şi în zona montană înaltă, iar peste zi în unele localităţi din Lunca Dunării mercurul în termometre nu trece de 1…2 grade, dar în nord-vest se avântă spre 14 grade.

Vorbim în continuare despre o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an în Bucureşti, unde cerul este noros şi mai ales în prima parte a zilei vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul este puţin cam agitat, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 4 grade.

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi rece pentru sfârşitul lunii octombrie în Moldova, Oltenia şi Muntenia, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei. Numai prin nordul şi centrul ţării se vede soarele, pentru că în rest norii domină cerul şi izolat, mai ales în regiunile sudice vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul mai are răbufniri nervoase prin Dobrogea, iar la amiază temperaturile vor pleca de la 5 grade în nordul Moldovei şi în Oltenia şi se opresc la 14 grade în nord-vest şi centru. Dimineaţa local, în zonele joase de relief va fi ceaţă.

Deşi mai creşte puţin temperatura în Capitală, vremea rămâne totuşi mai rece pentru această dată, cu o maximă termică de 8…9 grade. Cerul va fi mai mult noros, trecător vor fi condiţii de burniţă sau ploaie slabă, dar vântul este liniştit.

PROGNOZA METEO. Se încălzeşte joi în special în regiunile extracarpatice, iar meteorologii anunţă un regim termic normal pentru sfârşitul lunii octombrie în majoritatea zonelor. Se anunţă o zi însorită, cu puţini nori în regiunile sudice şi estice, dar şi ceaţă, dimineaţa, local în zonele joase de relief. Vântul se domoleşte peste tot, şi abia dacă mai atinge cote de moderat. Temperaturile maxime vor pleca de la 7 grade în nordul Moldovei şi se opresc la 15 grade în Maramureş, Transilvania şi în Dealurile Vestice, precum şi în cele sudice.

Şi bucureştenii resimt joi încălzirea uşoară a vremii, cu cele 12…13 grade pe care le vor strânge termometrele. Din când în când soarele este umbrit de nori, nu plouă, dar dimineaţa este posibil să apară ceaţa.

În ultimele zile ale săptămânii, temperaturile rămân apropiate de cele normale pentru acestă perioadă din an, cu maxime cuprinse între 8 şi 15 grade. Se anunţă o vreme destul de însorită, iar singurul fenomen ce ne atrage atenţia este ceaţa, posibil asociată cu burniţă sau nori joşi ce îşi fac apariţia noaptea şi dimineaţa, în zonele joase de relief, cu precădere din sudul şi estul teritoriului.

Citeste si...
ALERTĂ ecologică pe Terra! Numărul animalelor sălbatice a scăzut la jumătate, iar oamenii sunt principalii vinovaţi pentru acest DEZASTRU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.