Prognoza meteo. Meteorologii vin cu veşti rele! Aceştia au anunţat că vremea se răceşte în toată ţara începând de mâine, iar precipitaţiile vor fi însemnate şi pe arii extinse

141136556596712856

De marţi, vremea se răceşte în toată ţara, mai accentuat în sudul şi estul teritoriului, astfel că amiaza vine cu temperaturi mai curând potrivite pentru începutul lunii noiembrie, adică de la 12 grade în depresiuni şi în Dealurile de Vest până la 19 grade în Oltenia şi Muntenia. Norii nu se dau duşi şi plouă în cea mai mare parte a ţării. Şi de această dată sunt anunţate cantităţile de apă mai însemnate în sud-est şi la munte. Vântul va sufla cu putere, cu viteze mai mari la munte, dar şi în regiunile sudice şi în cele estice.

Vremea se va răci accentuat şi în Capitală, temperaturile ajungând până la valori nefireşti de mici pentru această dată calendareistica, numai 15…17 grade. Este înnorat, ploua şi, în plus, bate vântul.

Vremea se ameliorează miercuri în toată ţara, în ceea ce priveşte apariţia precipitaţiilor pentru că rămâne mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, mai ales în nord şi centru. Maximele termice se vor încadra între 11 grade în nordul Moldovei, Maramureş şi estul Transilvaniei şi 21 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei. Se arată soarele, dar la începutul intervalului mai rămân câţiva nori ce lasă ploi slabe de scurtă durată, pe alocuri la munte şi izolat în regiunile estice. Vântul nu se domoleşte nici pe parcurul acestei zile şi continuă să aibă răbufniri nervoase în cea mai mare parte a ţării.

Şi în Bucureşti, miecuri, vremea se va ameliora ca aspect, dar va rămâne răcoroasă, deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă. Iese soarele, dar în orele amiezii mă rătăcesc pe cer câţiva nori, însă condiţiile pentru ploaie vor fi reduse, în schimb vântul continua să-şi facă simţită prezenţa şi în acesta zi. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

În a doua parte a săptămânii, deşi valorile termice vor creşte treptat, vremea se va menţine răcoroasă. Meteorologii anunţa maxime termice cuprinse între 13 şi 21 de grade. Nu scăpăm nici de ploi, joi ploua puţin prin nord-vest, dar începând de vineri ploile se extind din nou în mare parte din ţară.

Citeste si...  Senatorii au cheltuit peste 11 milioane lei pentru deplasări