Avand in vedere ca din ce in ce mi multi oameni ajung sa folosesca cel putin o limba straina, o alta fata de cea nativa, si datorita faptului ca exista o crestere a comertului global, foarte multe companii, dar si oameni, au nevoie de traduceri specializate a mai multor documente: contracte, formulare etc. Ideea traducerilor nu poate fi discutata in prezent, importanta lor fiind recunoscuta la nivel maxim in intreaga lume. De aceea, identificarea unei agentii de traducere care sa isi ofere serviciile in cel mai eficient mod poate fi un lucru destul de dificil, daca nu ne uitam in directia care trebuie. Cu toate acestea, Inova Translations este cea mai buna alegere, deoarece echipa de translatori profesionalisti ce formeaza aceasta companie, garanteaza rezultate optime.

De altfel, traducerile reprezinta o sarcina destul de dificila si complexa si, de aceea, poate fi realizata numai de catre profesionisti. Corporatiile nu isi pot permite sa inregistreze greseli in documentele traduse, deoarece, fiecare eroare- chiar si cea mai mica- poate determina aparitia unor probleme destul de mari, care se pot incheia cu procese sau alte activitati legale, ce vor consuma foarte multe resurse financiare ale companiei. Mai mult chiar, o traducere neprofesionista inseamna deformarea imaginii unei companii, imagine castigata in ani de zile, prin eforturi deosebite.

Astfel, pentru ca in acest domeniu nu sunt permise greselile, datorita rezultatelor dezastruoase care pot sa apara, clientii isi doresc sa identifice cei mai buni traducatori, iar compania Inova Translations ofera maxima importanta tuturor actelor inmanate spre a fi traduse, astfel incat clientul sa obtina un rezultat excelent.

„Atunci cand se cauta un birou de traduceri, clientul stie ca trebuie sa apeleze la profesionisti adevarati, deoarece nu-si permite ca niste amatori sa faca o traducere <aproximativa> a actelor foarte importante, de care, poate depinde viata acestuia. In acest caz, agentia noastra, Inova Translations, este alegerea potrivita, deoarece ofera traduceri 100% sigure si in conformitate cu actele originale”, sustine echipa Inova Translations.

Alfa care sunt cele 4 motive care descriu eficienta echipei Inova Translations

Indiferent ca se doresc traduceri legalizate sau autorizate a documentelor din anumite sfere de specialitate, traducatorii profesionisti de la Inova Translations garanteaza rezultate excelente, fara greseli sau alte erori. Dar, ce anume face ca agentia Inova Translations sa fie alegerea potrivita?

 1. Profesionalism. In primul rand, pentru ca o traducere sa fie realizata in cele mai bune conditii, traducatorii trebuie sa fie profesionisti. Astfel, profesionalismul echipei Inova Translations consta intr-o echipa foarte bine pregatita, care tine cont de toate detaliile, astfel incat sa obtina cele mai bune rezultate atunci cand realizeaza o traducere.

„Agentia noastra de traduceri, Inova Translations, se bazeaza, inainte de toate, pe calitatea serviciilor oferite. Stim deja ca in aceasta meserie nu este permisa nicio greseala si, de aceea, traducerile realizate de noi sunt exacte, astfel incat sa evitam neplacerile care pot sa apara din cauza unei traduceri proaste. De fapt, pentru noi, chiar si un document tradus in proportie de 95% este un document gresit, deoarece exista un procent de 5% greseli. Noi nu permitem ca astfel de lucruri sa se intample si, de aceea, inainte de a preda traducerile clientului, verificam de mai multe ori documentele traduse”, sustine echipa Inova Translations.

 1. Gama completa de servicii. Oricare ar fi domeniul de traducere, o agentie profesionista din aceasta arie de activitate trebuie sa stie faca traduceri si interpretari exacte, indiferent de domeniul cerut de client. „Expertii companiei Inova Translations sunt profesionisti, astfel incat nu intampina probleme atunci li se cere sa traduca documente din domenii diferite. Inova Translations ofera clientilor traduceri, indiferent de domeniul solicitat: medical, tehnic, economic etc. In plus, oferim si servicii de interpretare, apostilare sau supralegalizare, colationari- verificarea documentelor deja traduse etc.”, sustine echipa Inova Translations.
 2. Flexibilitate maxima. Respectul fata de client este cel mai de pret lucru care caracterizeaza echipa Inova Translations. Astfel, agentia de traduceri se adapteaza diferitelor cerinte ale clientilor, oferind o serie de servicii extra. „Putem vorbi de servicii de curierat in unele cazuri, pentru actele care au nevoie de legalizare sau putem vorbi despre deplasari, pentru mai multe tipuri de interpretari”, adauga echipa Inova Translations.
 3. Preturi excelente. De asemenea, traducatorii profesionisti de la Inova Translations garanteaza preturi ideale si accesibile oricui, oferind cele mai bune tarife de pe piata: „Echipa noastra lucreaza ieftin, bine si in cel mai scurt timp posibil”, dezvaluie administratorul echipei Inova Translations.

Ce servicii ofera Inova Translations?

Compania de traduceri are o experienta de 10 ani de zile, ceea ce inseamna, ca in tot acest timp, echipa s-a perfectionat, astfel ca astazi ofera servicii de traducere din mai multe domenii. In plus, birourile Inova Translations se gasesc atat in Bucuresti, cat si in Iasi, dar si in mediul online la pagina web www.servicii-traduceri.ro – unde, in urma completarii unui formular, clientii pot solicita serviciile agentiei, alaturi de o cotatie de pret.

„Realizam traduceri tehnice, traduceri medicale si farmaceutice, traduceri literare, traduceri juridice, traduceri economice si din domeniul IT. Ne documentam foarte mult pentru fiecare domeniu, discutam cu clientul asupra limbajului care trebuie folosit (de exemplu, traducerea unui text din domeniul vanzarilor necesita mai mult efort comparativ cu o simpla traducere), terminologia care trebuie folosita”, sustine echipa de traducatori de la Inova Translations.

Multumita experientei indelungate, dar si a echipei de profesionisti, astazi, agentia de traduceri Inova Translations ofera servicii de traducere in peste 30 de limbi straine, indiferent de domeniul solicitat de client.

Ce fel de documente se pot traduce la Inova Translations?

„Traduceri realizate eficient si cu acuratete” – sunt cuvintele care definesc profesionalismul companiei Inova Translations. De aceea, echipa de profesionisti este in masura sa traduca diferite acte si documente, indiferent de natura acestora: certificate de nastere, casatorie, caziere judiciare, permise de conducere, documente de identitate, permise de rezidenta, carti de munca, diplome bacalaureat, diplome de licenta, certificate postliceale, foi matricole, planuri de invatamant, certificate si atestate de competenta profesionala, programe analitice, somatii, notificari, procuri notariale, texte legislative, hotarari judecatoresti, acte de cesiune, titluri executorii, atestate, contracte vanzare-cumparare, certificate, imputerniciri, procese verbale, spete, acte oficiale, somatii, notificari, procuri notariale, texte legislative, hotarari judecatoresti, acte de cesiune, titluri executorii, atestate, etc. In plus, legalizarea traducerilor efectuate de echipa Inova Translations se realizeaza tot de membrii biroului de traduceri.

Ce tip de traduceri se fac la Inova Translations?

Citeste si...  Vacanta la malul marii

O companie de traduceri trebuie sa fie pregatita pentru a realiza orice tip de traducere ceruta de client, indiferent de domeniul solicitat. Nu exista piedici pentru echipa Inova Translations, astfel ca, indiferent de cerintele solicitate de client, echipa companiei reuseste sa faca fata si sa traduca in mod eficient si sigur, chiar si cele mai grele documente:

 1. Traduceri juridice. In cadrul traducerilor juridice, traducatorul este nevoit sa cunoasca si sa respecte legislata fiecarei tari si sa tina cont de structura institutionala diferita, dar si de procedura juridica: „Principala provocare deriva din faptul ca nu exista adesea un echivalent in limba vizata pentru termeni sau concepte juridice care se regasesc in textul de tradus. Traducatorul trebuie, insa, sa evite termenii asemanatori, dar cu semnificatie diferita, care se regasesc in limba sa materna”, sustine echipa de traducatori profesionisti de la Inova Translations. Altfel spus, experienta echipei ofera garantia unei traduceri juridice exacte, fara greseli, care indeplineste toate prevederile si normele specifice limbii in care se realizeaza traducerea.
 2. Traduceri in domeniul economic. Dezvoltarea comertului dincolo de granitele nationale atrage dupa sine si intelegerea intre comercianti, indiferent de limba vorbita. Astfel, serviciile oferite de compania Inova Translations inseamna inlaturarea barierelor ce tin de limba, acuratetea cu care sunt realizate traducerile crescand sansele de incheiere a unor noi contracte cu pietele straine. „Pentru o societate ce activeaza la nivel international, succesul e garantat de o buna comunicare cu clientii sai. In cazul in care respectiva societate nu reuseste sa transmita mesajele in forma dorita, ea risca sa piarda in favoarea concurentilor sai”, dezvaluie echipa Inova Translations. De altfel, printre documentele cele mai traduse din acest domeniu sunt urmatoarele:
 • acte ale societatii comerciale, bilanturi, facturi, ordine de plata, declaratii, dispozitii;
 • dosare de participare la licitatii, dosare de finantare, leasing;
 • proiecte pentru programe de finantare, declaratii de venit, conditii de creditare;
 • extrase de cont bancar, asigurari, rapoarte de audit bancar;
 • facturi import/export, declaratii vamale, licente de transport, etc.
 1. Traduceri literare. „Traducerea este o arta, nu o stiinta”. Echipa Inova Translations este constienta de faptul ca o traducere trebuie sa transmita emotie si, de aceea, poate realiza traduceri literare, care redau si reflecta cu adevarat ceea ce a incercat sa transmita autorul. Astfel, printre traducerile literare realizate de Inova Translations se numara romane, eseuri, jurnale, articole etc.
 2. Traduceri tehnice. Pentru ca rezultatul unei astfel de traduceri sa fie excelent, Inova Translations dispune de traducatori cu atestat de limba, dar si experienta profesionala in domeniul solicitat de catre client, astfel incat rezultatul obtinut sa reflecte 100% precizia si claritatea textului original. Astfel, printre cele mai solicitate traduceri tehnice se numara urmatoarele documente:
 • domeniul energetic, electric, constructii, industria petroliera, industria automobila, etc.
 • caiete de sarcini, manuale de utilizare;
 • procese-verbale, licente, instructiuni tehnice;
 • taloane auto, permise de conducere, carti de identitate auto;
 • certificate de garantie, procese tehnologice, brosuri;
 • instructiuni de intretinere, documentatie protectia muncii;
 • planuri cadastrale, autorizatie de construire, certificate de urbanism, etc.
 1. Traduceri din domeniul medical. Acuratetea traducerii este cel mai de pret lucru in acest domeniu si, de aceea, pentru ca rezulatele sa fie excelente, echipa Inova Translations este formata din traducatori cu sute si chiar mii de pagini medicale traduse. „Cu totii stim cat de greu este de inteles un text medical, fie ca este vorba de o foaie de analize sau de raport medical. De aceea este aproape obligatoriu ca traducerile medicale sa fie realizate de catre traducatori cu studii medicale. Traducatorii nostri cu experienta in domeniu cunosc cel mai bine terminologia medicala uzuala, precum si limbajul specific medical”, sustine echipa. Astfel, traducatorii specializati de la Inova Translations pot traduce diferite acte medicale, printre care: analize medicale, prospecte medicamente, diagnostice, fise medicale, retete, autorizatii de libera practica etc.
 2. Traduceri din domeniul IT. Progresul tehnologic a contribuit la dezvoltarea globalizarii. Cu toate acestea, atunci cand vorbim de tehnologie, nu toate informatiile din domeniul IT se gasesc in limba noastra materna si, de aceea, se solicita ajutorul din partea unui traducator specializat: „Inova Translations raspunde acestor nevoi de traducere IT, printr-o echipa de traducatori cu experienta in acest domeniu, pregatiti pentru orice tip de traducere software sau webdesign”.

Servicii de interpretare

In functie de solicitarile si nevoile clientului, compania Inova Translations ofera si servicii de interpretare consecutiva si interpretare simultana.

 1. Interpretarea consecutiva este descrisa de acel tip de interpretare care poate fi realizata la domiciliul sau sediul clientului si presupune un interpret, care traduce datele, astfel incat cei implicati intr-o sedinta, de exemplu, sa reuseasca sa se inteleaga. Astfel, Inova Translations dispune de traducatori si interpreti cursivi in vorbire, ce garanteaza transmiterea exacta a mesajului de la un interlocutor la altul.
 2. Interpretarea simultana se refera la transmiterea unei informatii in acelasi timp, catre un numar mai mare de interlocutori, de obicei, catre un grup mai mare de persoane. Pentru interpretarea simultana este nevoie de regula de un echipament special, de o cabina unde sta interpretul si se afla aparatura necesara, precum si de casti pentru auditori.

„Pentru serviciile de interpretare, fie ca este vorba de interpretare consecutiva sau de interpretare simultana, interpretul nostru are nevoie de o perioada de cateva zile pentru a se informa si familiariza cu tematica evenimentului si, de asemenea, sa studieze materialele prezentate si terminologia specifica folosita”, afirma echipa Inova Translations.

In plus, pe langa serviciile descrise anterior, compania Inova Translations ofera si alte servicii, printre care:

 1. Apostile sau supralegalizari – operatii ce sunt necesare in situatiile in care clientul doreste utilizarea unui act in afara tarii, iar autoritatile straine solicita supralegalizarea sau apostilarea documentului.

Astfel, autoritatile straine pot cere supralegalizarea/ apostilarea actelor in urmatoarele situatii:

 • casatorie in strainatate;
 • urmarea studiilor in afara tarii;
 • angajarea in strainatate;
 • pentru obtinerea cetateniei etc.
 1. Verificarea si corectarea actelor deja traduse (Colationare). In cazul in care clientul nu este sigur de o traducere deja facuta, acesta poate apela la agentia Inova Translations pentru a verifica acuratetea datelor, astfel incat rezultatul obtinut sa fie cat mai exact.

Serviciile premium oferite de companie, alaturi de profesionalismul traducatorilor ce formeaza echipa Inova Translations, dar si preturile excelente, pot fi gasite in mediul online la pagina www.servicii-traduceri.ro. In plus, clientii pot contacta expertii Inova Translations prin completarea formularului de pe site-ul agentiei si, de asemenea, au posibilitatea de a cere o cotatie de pret.