Prof. Streinu Cercel atentionează anunţă apariţia unui nou virus care provoacă Hepatita E şi care poate da forme severe de boală. Patru persoane s-au îmbolnăvit de la începutul anului. Virusul se propagă la persoanele cu igienă precară, dar poate fi transmis şi prin intermediul consumului de carne de porc neprocesată termic, afumată sau uscată.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, atentionează boala poate fi tratată cu succes în cazul majorităţii pacienţilor, dar este mai periculoasă pentru femeile însărcinate.

Ministerul Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au lansat un plan naţional pentru controlul hepatitelor virale în România. Ţara noastră îşi propune să eradicheze hepatita B şi hepatita C până în anul 2030. „Scopul este de a minimiza amploarea hepatitei virale prin reducerea transmiterii, reducerea morbidității și mortalității, asigură accesul la serviciul de prevenție, testare, îngrijire și tratament”, a declarat Sorina Pintea, conform Digi24. În ţara noastră, aproximativ 800.000 de persoane au hepatită cronică B, iar 600.000 au hepatită cronică C.

Citeste si...  Elevii și preșcolarii din București vor avea joi o zi liberă