Life, Stiri

Produsele cosmetice care dauneaza pielii. Afla ce ingrediente trebuie evitate

Cand pielea uscata vine in contact cu alcool, e dezastru: se usuca si mai tare si se inroseste. Anumiti compusi din produsele cosmetice ar trebuie evitati cu desavarsire pe pielea uscata si sensibilizata. Iata 3 care fac cel mai mare rau!

 

blank

 

1. Acidul salicilic

Se gaseste in numeroase tratamente antiaging, geluri de curatare, lotiuni hidratante. Desi curata pielea de celulele moarte si o catifeleaza, daca este folosit in exces poate absorbi din umezeala pielii, deshidratand-o.

 

Proprietati: omoara bacteriile care cauzeaza acneea si incurajeaza exfolierea pielii; poate micsora porii mariti, reducand riscul astuparii lori cu sebum. Este recomandat, in special, tenului gras, fiindca dimineaza sebumul si acneea.

 

Sfat: evita acidul salicilic daca ai pielea uscata, sensibila si predispusa la inrosire. Poate cauza iritatii si o senzatie de intepaturi la nivelul tenului. Aceste simptome pot fi exacerbate daca acidul salicilic se combina cu alcool, exfolianti sau benzoyl peroxide.

 

2. Alcoolul si pielea uscata

Il vei vedea trecut pe lista ingredientelor din sapunuri, geluri de curatare, lotiuni tonice, creme.

Cum functioneaza: este folosit ca si ingredient-baza in aceste cosmetice din 2 motive: ajuta la coagularea produselor si le da o consistenta usoara si ajuta ingrediente antiaging ca retinolul si vitamina C sa penetreze pielea mai eficient. In ultimul caz, alcoolul are puterea de a patrunde prin bariera naturala a pielii.

 

De ce este blamat: alcoolul are in compozitie solventi iritanti care patrund in epiderma, o dezbraca de “mantaua” ei naturala de uleiuri si o deshidrateaza facand-o mai vulnerabila la bacterii si virusuri.

 

Cum il eviti: cand citesti eticheta produselor un ingredient care se termina in “ol” este un posibil alcool.

 

3. Retinoizii

Retinoizii sunt vedeta in tratamentele antiaging si in tratamentele pentru cosuri. Pot fi insa destul de duri cu pielea uscata, cauzandu-i uscaciunea. Un efect secundar al retinoizilor pe pielea uscata poate fi siaparitia iritatiilor.

Solutia de compromis: daca vrei sa folosesti retinoizii pentru beneficiile lor antiaging, poti limita efectele negative pe pielea uscata, folosind cantitati mici, pana cand pielea capata toleranta.

Din cand in cand fa cate o pauza de o saptamana de la aplicarea cremei cu retionoizi pentru a o calma. Daca vezi ca se inroseste si se usuca, ar fi bine sa renunti.

 

Tips: incepe sa folosesti o crema cu retinoizi vara; iarna poate exacerba iritatia si uscaciunea pielii din cauza frigului.

blank