Procurorul general al Statelor Unite William Barr vine, marți la București, unde va avea o întrevedere cu Vĕra Jourová, comisar european pentru Justiţie, potrivit calendarului comisarilor UE. Pe 19 iunie, Jourová va participa la reuniunea ministerială SUA – UE pe Justiţie şi Afaceri Interne.

Procurorul general al SUA şi comisarul european pentru justiţie, vin în România

Conform sursei citate de Mediafax, William Barr urmează să aibă marți, 18 iunie, o întâlnire în Capitală cu Vĕra Jourová.

A doua zi se va desfășura reuniunea ministerială SUA – UE pe Justiţie şi Afaceri Interne, la care vor participa comisarul european pentru Justiție Vĕra Jourová, comisarul european pentru securitate Julian King și comisarul european pentru migrație și afaceri interne Dimitris Avramopoulos, conform calendarului comisarilor UE.

Citeste si...  Până la 1 martie, Orban va lua o decizie cu privire la alegerile locale

Potrivit site-ului Președinției Consiliului UE, în cadrul evenimentului este urmărită aprofundarea dialogului cu partenerul transatlantic pe teme de actualitate și cu impact asupra cooperării UE – SUA, cum ar fi accesul transfrontalier la probele electronice și diverse aspecte ale cooperării judiciare în materie penală (e.g. extrădare, asistența judiciară reciprocă etc.). De asemenea, în contextul mai larg al combaterii terorismului, avem în vedere explorarea posibilităților legislative sau non-legislative din sfera justiției în vederea combaterii radicalizării și a discursului bazat pe ură.