Mircea Negulescu, unul dintre cei doi procurori care au instrumentat dosarul în care a fost condamnat Sorin Blejnar, susține că din punct de vedere uman nu se poate bucura, însă sentința arată faptul că a respectat normele procedurale.

„Din punct de vedere uman, nu ma pot bucura de necazul unui inculpat, chiar daca a fost trimis de mine in judecata. Pe de alta parte, condamnarea definitiva dovedeste faptul ca procuror sau organul de urmarire penala si-a desfasurat activitatea cu respectarea normelor de procedura penala si cu respectarea drepturilor din conventia europeana a drepturilor omului referitoare la dreptul la un proces echitabil a declarat Mircea Negulescu

Citeste si...  Cristian Tudor Popescu crede că preşedintele Băsescu e bolnav şi că "poate... îşi neglijează tratamentul"!

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență. Decizia este definitivă.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Giluela Deaconu și Mircea Negulescu, fiind confirmat de Lucian Onea, fost șef al DNA Ploiești.

Lucian Onea este cercetat, alături de ceilalți doi, într-un dosar de represiune nedreaptă. Mircea Negulescu a fost exclus din magistratură, iar Lucian Onea și Giluela Deaconu au fost revocați din DNA. Cei trei sunt cercetați într-un dosar de represiune nedreapta, instrumentat de Adina Florea.

„Condamnarea definitivă scoate în evidență activitatea derulată în mod profesionist de către procurorii DNA Ploiești a declarat Lucian Onea