Secţia pentru procurori şi Secţia pentru judecătorii din CSM au hotărât joi sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, respectiv sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni în legătură cu posibila abrogare a pensiilor de serviciu.

Totodată, Adunările Generale al judecătorilor şi procurorilor au fost convocate la data de 21 ianuarie pentru formularea unor puncte de vedere privind „iminenta abrogare” a pensiei de serviciu.

„Secția pentru judecători a hotărât convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale și curți de apel conform art. 50 alin. 4 și art. 51 lit. d din Legea 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenței și afectării statutului constituțional al judecătorilor. ​De asemenea, Secția pentru judecători a hotărât sesizarea Rețelei Europene a Consiliilor Judiciare și a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potențialei abrogări a dispozițiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere. ​La aceeași dată, Secția pentru procurori a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) şi art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor. De asemenea, Secţia pentru procurori a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere”, se arată într-un comunicat transmis de CSM joi.

Citeste si...  Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat monumentul de for public dedicat marelui scriitor si filosof Elie Wiesel