Procurorii fac o nouă expertiză pe terenul Brătienilor pe care a pus mâna gruparea lui Radu Pricop.

radu-pricop

La expertiză au fost chemaţi inclusiv Radu Pricop şi omul de afaceri Vişoiu, dar aceştia şi-au trimis reprezentanţii.

Ginerele preşedintelui Traian Băsescu e acuzat de procurori de fals şi înşelăciune după ce ultimul descendent al Brătienilor a fost declarat mort deşi era în viaţă. Radu Pricop şi alte 4 persoane au cumpărat drepturi litigioase pentru 90 de hectare de teren în comuna Ştefăneşti de la un presupus moştenitor al Brătienilor. În faţa instanţei, toţi cei 5 au declarat că nu mai există alţi pretendenţi la retrocedarea acestui teren, iar la dosarul cauzei au fost depuse acte mincinoase din care rezulta că moştenitoarea de drept era decedată.

Procesul s-a judecat în mai puţin de un sfert din timpul alocat litigiilor de acest gen, iar instanţa a decis ca Radu Pricop şi partenerii săi să primească despăgubiri de 10 milioane de euro de la statul român.

Radu Pricop a susţinut că documentul privind moartea Eleonorei Brătianu a fost greşeala unui notar care a trecut pe acte numele greşit. În proces ar fi fost folosite însă mai multe documente false, avocatul aducând, pe lângă dovada morţii Elenei Brătianu o expertiză care supraevalua terenul ce urma să fie răscumpărat de stat. Procesul a fost câştigat definitiv în 2009, în 2010 le-au fost recunoscute integral drepturile cumpărătorilor de drepturi litigioase, iar în 2011 a fost dispusă recompensarea lor.

Anul trecut, însă ANRP a suspendat, plăţile, iar Prefectura Argeş a cerut revizuirea sentinţei.

Citeste si...
Un jurnalist s-a dat drept consilier al Primăriei Sectorului 2