Procurorii DNA au cerut prelungirea arestului la domiciliu a reprezentantilor firmei care a organizat focul de artificii. Procurorii au descoperit detalii absolut socante despre artificiile folosite in club care aveau etichete in limba bulgara.colectiv_incendiu_12_29858500

Pe artificiile folosite scria urmatorul lucru:  „Se utilizează numai în aer liber! Utilizarea greşită poate să ducă la rănire sau la incendiu!”. Acesta descriere este foarte adevarata, numai ca era facut in limba bulgara iar acum se pune intrebarea daca pirotehnistul stia bulgara sau stia sa le folosesaca.

Patronii au primit asigurari ca nu s epoate intampla nimic pentru ca vor fi folosite artificii reci care nu pot aprinde elementele cu care intra in contact, Pina la urma s-au s-au folosit artificii de exterior iar efectul a fost devastator. Inainte de spectcol, unul dintre patroni chiar se pare ca a observant ca este vorba de alte artificii decat cele stabilite initial si s-a opus folosirii acestora. Pirotehnistul l-a asigurat ca nu se poate intampla nimic iar artificiile au fost montate. „Opt elemente pirotehnice au fost montate în spațiul închis, pe stâlpii consolei tehnice de deasupra scenei, grupate 2 câte 2, pe 2 etaje așezate orizontal. Efect: vulcan (de scântei) timp de 15 secunde, la 3 metri”, potrivit referatului procurorilor.

Citeste si...  Tăriceanu a lansat noi atacuri la adresa DNA și a lui Klaus Iohannis

Se pare ca nici functionarea artificiilor nu a fost asa cum a spus producatorul. „La momentul de maximă dezvoltare a efectelor pirotehnice, acestea au depăşit parametrii de funcționare indicați de producător. Jerbele incandescente propulsate orizontal s-au intersectat, (…) realizându-se astfel impactul cu stâlpul de susținere pe care era atașat burete antifonant”, mai spun procurorii.