Procurorii DNA și-au îndreptat atenția asupra unor afaceri ale unei importante fețe bisericești. Astfel, procurorii Direcției Naționale Anticorupție, dar și reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au mers la Ferma Nazarcea, aflată în administrarea Arhiepiscopiei Tomisului.

Au fost verificate sumele încasate în ultimii ani de Arhiepiscopie de la APIA sub forma unor subvenții pentru culturile declarate. Astfel, oamenii legii și inspectorii APIA au vrut să se convingă dacă suprafețele cultivate declarate există și în realitate. Controlul Agenției de Plăți în Agricultură a fost confirmat și de reprezentanții zonali, fără a da mai multe detalii cu privire la ceea ce se verifică. Reprezentantul Arhiepiscopiei, preotul Eugen Tănăsescu, care se pare că și-a întrerupt concediul, a confirmat controlul în ferma Nazarcea. “Cei de la APIA fac un control de rutină”, a spus acesta.

Citeste si...  Campionatul European 2020 `se joacă` și în Sectorul 4

Surse din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, au relatat că a fost o zi tensionată pentru IPS Teodosie care a convocat o ședință de urgență a Permanenței Centrului Eparhial, o ședință plină de mister, la ieșire toți consilierii fiind tăcuți și tensionați.