DNA a început sa intre și în județele unde PSD-ul controlează totul si unde liderii se credeau intangibili ! După ce primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, s-a trezit cu mascații la ușă, miercuri un alt edil a fost trezit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Primarul şi viceprimarul comunei Bâlteni din Gorj, Gheorghe Păsărin şi Dumitru Oprea, au părăsit sediul administraţiei locale insotiti de procurori, fiind duși la Târgu-Jiu pentru audieri. „Se depun toate actele necesare pentru dovedirea nevinovăției mele. Anchetatorii au solicitat actele lucrărilor care au avut loc aici, pe raza comunei Bâlteni. Lucrările la biserică au fost efectuate așa cum trebuia, se și văd. Ceea ce nu a fost executat, nu a fost decontat. Firma mea a lucrat la biserica din Peșteana Jiu, eu eram administratorul firmei, apoi în 2012, de cum am fost ales primar, am renunțat la firmă. Cu un an înainte să fiu primar am început aceea lucrare. Nu am avut nicio legătură nici cu consiliul de administrație, nici cu consiliul parohial. Nu știu cine a făcut sesizarea, nici nu mă interesează. De la Primărie s-au ridicat mai multe documente. Eu sunt la dispoziția anchetatorilor. Nu am nimic de ascuns, este un cod de procedură penală. Este ferma fiicei mele, în 2011 am început să lucrăm acolo, la fermă, era proiect pe fonduri europene, dar nu am putut asigura cofinanțarea și am sistat proiectul”, a declarat primarul Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bâlteni.
 
Procurorii dau lovitura în Gorj: au fost ridicati un primar, un viceprimar si un preot
Procurorii dau lovitura în Gorj: au fost ridicati un primar, un viceprimar si un preot
La audieri, a fost adus şi preotul bisericii care a beneficiat de o reabilitare, dar şi alte persoane implicate in acest caz. Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au efectuat, în total, 14 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, achiziții publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale. Sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2.800.000 de lei.
 
Gorjul, un judet intens vizat de cei care isi doresc afaceri banoase in domeniul energiei, a fost ocolit o perioada de anchete DNA ample, asa ca liderii PSD au crezut ca situatia aceasta nu se va schimba niciodata si ca deci ei au liber la a-si face de cap. Brusc, linistea lor a fost tulburata de anchetarea primarului municipiului, social democratul Florin Carciumaru, lucru care are loc la doar cateva zile dupa ce premierul Victor Ponta si Liviu Dragnea au fost la Tg Jiu ca sa puna la punct niste proiecte demarate inainte de condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare a numarului doi in PSD. 
Citeste si...  Niels Schnecker: “Ludovic Orban se va bate cu Tariceanu in Congres”