Procurorii au mers, luni, acasă la mama Luizei pentru prelevarea de ADN pentru noi expertize genetice, însă Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul. În aceste condiții, anchetatorii au obținut de la Tribunalul București autorizare, iar marți vor preleva probele.

Procurorii si ofiteri de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au mers luni, în baza ordonanței de delegare emise de către procurorii DIICOT – Structura Centrală, acasă la mamei Luizei, Melencu Monica Georgeta.

Demersul a urmărit prelevarea de probe biologice, „necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice”, a informat DIICOT, printr-un comunicat de presă.

„S-a solicitat consimțământul părții civile Melencu Monica Georgeta care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe. În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă Melencu Monica Georgeta, mama victimei majore”, mai arată procurorii.

Citeste si...  Gheorghe Dincă, interceptat de anchetatori în timp ce se confesa colegului de celula cu privire la Alexandra şi Luiza

Anchetatorii vor preleva probele cu mandat de la mama Luizei, în cursul zilei de marți.

„În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019.
Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, mai arată DIICOT.