Procesul final al celor cinci suspecți în cazul atentatelor de pe 11 septembrie 2001 din Statele Unite, aflați în acest moment încarcerați la Guantanamo, va avea loc în 2021, la aproape două decenii de la atacurile de la World Trade Center, a informat The New York Times, citat de France 24.

Procesul final al celor cinci suspecți în cazul atentatelor de pe 11 septembrie Astfel, un judecător militar de la baza americană Guantanamo a decis că data la care va începe procesul este 11 ianuarie 2021. Procurorii au solicitat în instanță pedeapsa cu moartea pentru cei cinci suspecți, informează mediafax.ro.

Khalid Sheikh Mohammed, Walid bin Attash, Ramzi Binalshibh, Ali Abd al-Aziz Ali și Mustafa al-Hawsawi sunt acuzați că ar fi planificat și participat la atacurile din 2001 din Statele Unite, când patru avioane au fost deturnate, două dintre acestea lovind turnurile gemene World Trade Center de la New York, iar un al treilea lovind o aripă a Pentagonului. Cel de-al patrulea avion s-a prăbușit pe un câmp, după ce pasagerii au reușit să se opună planurilor teroriștilor de la bord.

Citeste si...  Dăncilă își imaginează cum ar arăta o dezbatere între ea și Iohannis

Khalid Sheikh Mohammed este considerat principalul responsabil pentru aceste atacuri, în urma cărora au murit 2.976 de persoane în New York, Pennsylvania și Washington. Mohammed a fost capturat în Pakistan în 2003.