Ferma de porci Salcia din Teleorman, al cărei acţionar majoritar este Valentin Dragnea – fiul liderului PSD Liviu Dragnea, a ajuns pe mâna executorilor judecătoreşti din cauza unei datorii neachitate.

Datoria, care se ridica la câteva sute de mii de euro, este către o companie din Olanda, care a livrat porci fermei lui Dragnea, potrivit stirileprotv.ro.

Încercarea de executare a eşuat însă pentru că în incinta agricolă animalele olandezilor nu mai erau.

Ferma e patronată cu majoritate de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, şi care are un coproprietar un văr al lui Liviu Dragnea, Ilie Liviu Dragne.

Totul pleacă de la un contract încheiat anul trecut între firma olandeză şi ferma de la Salcia. Olandezii trimteau transporturi de purcei, iar la Salcia erau crescuţi. Printr-o firmă terţă erau plătite sume de bani după ce aceşti porci erau sacrificaţi.

Conform olandezilor, ultimele tranşe de datorie nu ar mai fi fost plătite: undeva la 220.000 de mii de euro, la care se adaugă penalităţi de întârziere. Creanţa ar ajunge astfel undeva la jumătate de milion de euro.

 

Când au ajuns la ferma de la Salcia, aceştia au mai găsit doar câteva sute de exemplare care aparţin unei alte firme.

Citeste si...  Ministrul Afacerilor Interne Brexitul si migratia, probleme cheie ale UE

Avocaţii companiei din Olanda se gândesc inclusiv să-i facă o plângere penală vărului lui Liviu Dragnea pentru abuz de încredere şi înşelăciune.

Pesta porcină în Teleorman

ANSVSA a anunţat ieri că virusul pestei porcine a ajuns şi în Teleorman. Liviu Dragnea a declarat astăzi că nu ştie dacă ferma fiului său este afectată pentru că nu este angajat  al firmei.

”Nu am discutat (cu fiul meu, Valentin – n.r.) . Încă nu sunt angajat acolo, deci nu am discutat. Nu mă ocup eu de ea. Neavând bani de acolo, neavând salariu de acolo, nu e preocuparea mea”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că vede ”rău” tot tot fenomenul generat de virusul pestei porcine.

”Îl văd rău. Îl văd rău tot fenomenul, adică prezenţa peste porcine în România, nu numai în Teleorman”, a mai afirmat Dragnea.