Alertă maximă în anotimpul cald. O îngheţată extrem de cunoscută şi populară printe consumatori a fost scoasă de la vânzare chiar de către producătorul acesteia. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a cerut retragerea din magazine a unui sortiment de îngheţată foarte îndrăgit de copii.
O parte dintr-un lot de îngheţată pe băţ de tip banană „Pirulo Jungly”, de 45 de ml, produsă de Froneri Ice Cream Serbia, a ajuns pe piaţa din România, însă are etichetă doar în limba greacă.
Într-un comunicat publicat de Froneri Ice România se anunţă că s-a decis retragerea de pe piaţă a produsului care nu are etichetă în limba română, aceasta fiind o măsură de precauţie.
„Produsul conţine următorii alergeni: lapte (din reţetă) şi poate conţine ou, gluten, arahide şi varietăţi de nuci. Orice consummator cu alergie la ou, lapte, gluten, arahide şi varietăţi de nuci, care a cumpărat produsul cu numărul de lot specificat şi fără etichetă în limba română, este rugat să nu consume produsul”, se precizează în anunţul transmis de Froneri Ice România, conform cugetliber.ro.
Reprezentanţii producătorului mai spun că persoanele care au cumpărat deja produsul pot primi contravaloarea produsului, iar pentru aceasta trebuie să păstreze eticheta şi să sune la numărul de telefon 0800863785, apel gratuit din orice reţea de telefonie.

Citeste si...
Accident feroviar la Băile Tușnad: Un tren cu 90 de călători a deraiat