PNL se află în căutarea noului secretar general al partidului după ce Marian Petrache și-a dat demisia din această funcție. Datorită faptului că postul de președinte interimar este ocupat de Raluca Turcan, care provine din tabăra foștilor pdl-iști, noul secretar general trebuie ales din rândul foștilor liberali.

Astfel, liderii din fostul PNL s-au întâlnit azi pentru a stabili cine va ocupa funcția de Secretar general. Ei trebuie să facă o propunere care să fie votată mîine în forul de conducere al partidului.

Surse din interior ne-au declarat că Dan Motreanu nu a dorit să accepte funcția, deși avea o susținere foarte largă. Astfel, ca urmare a refuzului lui Motreanu, în acest moment cele mai marei șanse pentru preluarea postului le are Cristian Bușoi, actualul președinte al organizației București. Și-au mai exprimat dorința să ocupe acest post și Mugur Cozmanciuc, președintele organizației Neamț și Iulian Dumitrescu, liderul organizației de la Prahova.

Citeste si...  O femeie a fost găsită MOARTĂ în zona Pasajului Obor din Capitală

Bușoi este cotat cu cele mai mari șanse. La această oră se încearcă armonizarea tuturor opiniilor, pentru ca mîine în BPN să se meargă cu o singură propunere.

Postul de secretar general este unul extrem de important. Omul care conduce secretariatul general coordonează partidul, pune în aplicare deciziile forului de conducere, manageriază resursele umane, dar și logistice. În actualul context, pregătirea Congresului pentru alegerea viitoarei echipe de conducere, rolul secretariatului general este cu atât mai important cu cât asigură alături de Comisia de Organizare a Alegerilor, bunul mers al partidului și preăgtirea acestui eveniment.