Principala problemă a partidelor cu discurs anti PSD vor avea mare surpriză. Politologul Andrei Țăranu a făcut sâmbătă, la Digi 24, o analiză a mizei alegerilor parlamentare pentru o parte din formațiunile politice.

Despre PNL: „Cearta în Opoziţie, că s-au trimis scrisori gen fake news şi tot felul de presiuni sociale pe care le-au făcut asupra potenţialilor alegători ai Alianţei 2020 arată că PNL nu mai are o strategie foarte clară. Nu mai e singurul competitor contra PSD. Or, această condiţie trebuie să îl găsească foarte repede cu o nouă metodă de campanie, dacă nu va avea scorurile pe care ni le arată sondajele, s-ar putea ca şi Ludovic Orban să aibă probleme privind conducerea PNL”.

Despre Pro România: „Problema e nu să treacă pragul, ci să obţină un scor care să îi permită, cum numim noi, potenţialul de şantaj, adică de a avea potentialul de a fi atractiv pentru diverşi parlamentari, senatori, preşedinţi de consilii judeţene, primari, care să se simtă că nu au un viitor foarte strălucit în Partidul Social Democrat şi care să facă pasul rapid către Victor Ponta. Acest potenţial poate fi măsurat printr-un scor relativ bun, peste 10% în aceste alegeri”

Citeste si...  DOMNULE, DAR NUMAI UDREA? SUNT CIUTA ANTICORUPTIE!

Despre PMP: „Cu excepţia PSD şi ALDE, toate partidele au ca discurs justiţia şi Partidul Social Democrat. În aceste condiţii, de ce nu te-ai duce să votezi cu un partid mai mare? De ce te-ai duce să votezi cu un partid relativ mic, dacă el nu propune cu totul şi cu totul altceva?”