Life, Stiri

Principala cauză a înşelatului şi ce anume o provoacă

Cine simte nevoia să-şi înşele partenerul

inselat

Persoanele cu o viata amoroasa aventuroasa, mai ales cei care comit acte de infidelitate, sunt adesea vazute drept increzatoare in fortele proprii. Ei bine, fals! Lipsa de siguranta este principala cauza a inselatului.

Nesiguranta celui care insala este adevarata cauza a lipsei de fidelitate, preconceptia potrivit careia cel care a calcat stramb se crede superior partenerului sau, considera ca merita si poate mai mult este complet falsa.

Indiferent ca inselatul a avut loc pe fondul unei „secete sexuale”, in sensul ca partenerii nu au mai facut sex de prea multa vreme, indiferent ca a avut loc pe fondul unor tensiuni in cuplu, a certurilor si a neintelegerilor, un act de fidelitate are la baza nesiguranta celui care o comite.

O persoana increzatoare in fortele proprii este, de regula, atrasa de un alt om increzator. In mod subconstient, noi clasificam cat de increzator este o persoana in fortele proprii in functie de cum se comporta in societate. Dar supozitia noastra nu are intotdeauna fundament!

Motivul pentru care un om calca stramb, barbat sau femeie, tine de faptul ca se simte incomplet, nu se regaseste pe sine in propria viata si nu are incredere in el insusi.

Pana una alta, sa-ti iei un angajament emotional fata de o alta persoana necesita curaj. Sa devii intim, sa te deschizi in fata unui alt om in orice relatie ai nevoie de curaj, daramite in relatiile de cuplu. Practic, indiferent ca este vorba de un partener pe care il stii de o saptamana sau doua luni, lasi garda jos in fata unui strain. Sa permiti unui alt om sa te vada asa cum esti tu in realitate, fara nicio masca, dincolo de aparente poate fi un lucru infricosator, mai ales atunci cand tu insuti nu te-ai privit in interior.

Daca esti impacat cu propria persoana, cel mai probabil vei jongla intre o relatie superficiala si alta pentru a evita deschidere emotionala. Multe persoane au acest obicei la o anumita varsta, de regula in jurul de 18-22 de ani. Daca daca obiceiul persista si te prinde varsta de 30 de ani tot in rolul de „jongler”, inseamna ca-ti lipseste curajul si increderea in sine.

Motivul pentru care infidelii au astfel de temeri, nesiguranta tine de faptul ca sunt constienti ca „masca” pe care o afiseaza si comportamentul lor de suprafata nu sunt reale. Iar cel mai bun mod de a nu te lasa cuprins de astfel de trairi negative este sa gasesti cat mai multe persoane care sa te adore, care sa te doreasca, care sa te aprecieze. De regula, cu cat petreci mai mult timp cu o persoana, cu atat incepi sa o intelegi mai bine. Din acest motiv cei care „sar din floare in floare” nu se opresc la una anume: le este teama sa fie vazuti dincolo de propria masca, iar – cand se angajaza – intr-o relatie propria fatada este amenintata.

Si in relatiile de cuplu de lunga durata infidelitatea apare pe fondul nesigurantei in fortele proprii. Un partener se simte mai putin apreciat, mai putin bun in ceea ce face si, uneori, chiar inferior celuilalt partener din cuplu. Cel mai simplu mod de a scapa de aceste complexe: sa gaseasca pe altcineva care sa-i aduca laudele si sentimentul de superioritate pe care il cauta.

Chiar daca, in sinea lui, stie ca laudele si sentimentul de superioritate nu sunt reale, nu sunt stabile, infidelul continua sa caute o forma de „alinare” si de „echilibru” in alta parte decat in cuplu si, mai cu seama, oriunde altundeva decat in el insusi.

 

 

blank