Dacă va câştiga alegerile pentru funcţia de guvernator al statului Vermont, Christine (ex-Dave) Hallquist ar putea deveni primul transsexual care obţine o funcţie importantă în Statele Unite. 43 de transsexuali candidează în acest an pentru diferite funcţii publice în SUA.

Christine Hallquist devine primul transsexual care candidează pentru o funcţie importantă în Statele Unite din partea unuia din cele două partide care domină viaţa politică americană. În vârstă de 62 de ani, Hallquist a câştigat competiţia internă în partid şi va candida din partea Partidului Democrat pentru funcţia de guvernator al statului Vermont. Alegerile vor avea loc în noiembrie, când îl va înfrunta pe actualul guvernator, republicanul Phil Scott.

Hallquist nu a avut competitori redutabili pentru a obţine nominalizarea. Ea a învins un licean de 14 ani, care a putut participa pentru că legislaţia statului Vermont nu limitează vârsta candidaţilor, un veteran din Forţele Navale americane şi directorul executiv al unui festival de dans.

Christine Hallquist a devenit celebră în 2015, pe vremea când se numea DAVE Hallquist şi conducea o companie de energie şi şi-a făcut o operaţie de schimbare de sex, iar fiul său i-a transformat povestea într-un film documentar de succes.

Christine Hallquist povesteşte că nu a avut absolut nici o problemă să discute cu oamenii pentru a-i convinge să-i susţină nominalizarea, ceea ce dovedeşte că alegătorii din Vermont sunt deschişi la minte.

Citeste si...
Se amână alegerile prezidenţiale din Statele Unite?

”Când votezi un candidat, vrei să-i ştii povestea,” a declarat Hallquist, într-un interviu pentru The New York Times. ”Aşadar, dacă e OK ca un bărbat să spună ”Am crescut în zona rurală, unde îmi plăcea să vânez în păduri.”, de ce nu ar fi în regulă ca eu să povestesc că sunt transsexual? Veşti proaste ! Eu îmi spun povestea, iar oamenii trebuie să-şi depăşească prejudecăţile. Nu pretind că sunt femeie. Din punct de vedere legal, am devenit femeie abia acum trei ani. Sunt o femeie transsexuală. Asta e povestea mea.”

Dar Christine Hallquist nu este singurul candidat la alegerile americane din această toamnă care atrage atenţia publicului. În Minnesota, o femeie de 36 ani, care a ajuns în Statele Unite în adolescenţă, ca refugiat din Somalia, candidează din partea Democraţilor şi ar putea deveni prima femeie de religie musulmană din Congres. Dacă va câştiga alegerile în Connecticut, Jahana Hayes, care a obţinut titlul de profesoara anului în 2016, ar putea deveni prima femeie de culoare din rândul congresmenilor democraţi americani.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dPrhiSXmvqM&w=560&h=315]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.