Bărbaţii nu au dreptul să-şi părăsească adresele, dar poliţia nu-i poate urmări

arest domiciliu

 Tribunalul Buftea a luat decizia ca doi suspecţi arestaţi preventiv pentru 29 de zile să-și ispășească pedeapsa la domiciliu. Bărbaţii sunt suspecţi de șantaj. Este primul caz de arest la domiciliu din România. Ei nu vor avea dreptul să-și părăsească locuința sau să dețină un telefon mobil. Pe toată durata arestării la domiciliu, suspecţii nu vor avea voie nici să ia legătura cu victimele.

Premieră în justiţia românească după noul cod penal. Judecătoria Buftea a decis arestarea la domiciliu a două persoane, anchetate în dosare de şantaj şi de tăinuire. Cei doi bărbați nu vor primi brăţări electronice şi vor fi crezuţi pe cuvânt că nu ies din casă.

„Arestarea la domiciliu înseamnă nu că inculpatul poate să circule liber unde dorește, ci că este arestat la domiciliu. Nu cred că în acest moement există efectiv dispozitivul tip brățară pentru monitorizare. Codul pentru procedură penală mai prezenta și alte aspecte, să se prezinte în fața organului de urmărire penală, să nu comunice cu persoana vătămată, etc. Evident, lucrurile acestea vor putea fi puse în executare, însă nu și partea cu dispozitivul. În momentul în care părăsește perimetrul respectiv, ofițerul de supraveghere ar trebui să intervină imediat. Și noi așteptăm să vedem cum va fi pusă în executare sentința”, a declarat avocatul Adrian Cuculiș.

 

Citeste si...  Incredibil! Moni îşi ia adio de la Mr. Pink?!