La Centrul Operativ al Sectorului 2 nu au fost situaţii deosebite

zapada

Comandamentul, convocat de primarul Neculai Onţanu sâmbătă, 25 ianuarie, ora 11.30, la Primăria Sectorului 2, a centralizat evenimentele ce s-au produs de la declanşarea intemperiilor şi pentru a stabili, conform procedurilor, activităţile şi acţiunile ce urmează a fi realizate.

Potrivit rapoartelor prezentate de responsabilii din cadrul Comandamentului de deszăpezire, pe raza sectorului 2 nu au fost sesizate situaţii deosebite, singurele probleme semnalate fiind următoarele: o ţeavă de gaze pe strada Mihai Eminescu a fost deteriorată prin impact cu o maşină auto, în noaptea de vineri spre sâmbătă fiind remediată în scurt timp de echipele operative de urgenţă; două femei cu domiciliu în sectorul 5 au fost salvate dintr-o casă abandonată părăsită şi cazate la Adăpostul pentru oamenii străzii al Primăriei Sectorului 2 din şoseaua Pantelimon nr. 501; în sectorul 2 se circulă în condiţii normale; nu au fost semnalate accidente auto pe raza sectorului 2; în noaptea de vineri spre sâmbătă, un cetăţean s-a aruncat în râul Colentina şi a fost salvat de către un poliţist al secţiei 7.

Pe raza sectorului 2 se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi forţă umană 24 de ore din 24. Pe străzi sunt 111 de utilaje şi 444 personal operativ şi de deservire. Au fost utilizate în activitatea de deszăpezire 244 tone clorură de calciu şi 438 tone de clorură de sodiu .

Poliţia Locală Sector 2 monitorizează în continuare cele 10 zone în care este împărţit sectorul, pe toată această perioadă, cu 10 echipaje dispuse, în program de 24 de ore din 24, pentru a depista porţiunile în care se poate forma polei, drum alunecos şi pentru fluidizarea circulaţiei în zonă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă continuă să intervină în sectorul 2, cu cele trei detaşamente deservite de 90 subofiţeri, 3 ambulanţe, o maşină de descarcerare, o autoscară pentru intervenţii la înălţime.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Sector 2 va acţiona în continuare cu 6 ambulanţe repartizate în şase zone ale sectorului, iar persoanelor asistate în Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din şoseaua Pantelimon nr. 501,vor putea beneficia de cazare în program permanent (pe toată perioada zilei).

Toate cele 18 centre sociale de pe raza sectorului 2 – 6 centre pentru copii, 5 centre pentru adulţi şi 7 centre comunitare – sunt asigurate cu materiale şi unelte necesare pentru deszăpezire şi în acelaşi timp cu hrana necesară pentru persoanele asistate.

Divizia Civică Voluntară a sectorului 2 continuă să asigură un detaşament de intervenţie format din 40 de voluntari care sunt  alertaţi de conducătorul Comandamentului de deszăpezire care au intervenit în diverse puncte ale sectorului 2.

Locuitorii pot anunţa problemele apărute în urma căderilor de zăpadă: 0314.039.980 şi 0314.039.979.

 

Citeste si...  Ce fund uriaş are Kim Kardashian!