Cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea au ieşit umiliţi din şedinţa CEx a PSD, care a durat mai bine de nouă ore. Doar 10 voturi au fost pentru demisia lui Liviu Dragnea, după numărătoarea Gabrielei Firea. Varianta lui Liviu Dragnea arată că doar 8 voturi au fost împotriva sa.

Gabriela Firea, după Cex:    A fost o şedinţă foarte lungă, una dintre cele mai dense şedinţe CEx. S-au spus foarte multe lucruri, şi de o parte, şi de cealaltă. Au luat cuvântul aproape 30 de persoane. Primul câştig este acela că a fost prima şedinţă CEx în care s-a dezbătut cu foarte multă sinceritate toate problemele care ne frământă. Nu a mai existat acea timorare. La finalul dezbaterilor, domnul Dragnea a supus la vot doar un punct din declaraţia comună, nu toate cele 20, doar referirea la domnia sa, dacă să continue ca preşedinte. Au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 de voturi împotrivă şi o abţinere. S-a cerut excluderea mea din partid de către primarul Sectorului 5, fapt care nu s-a supus la vot, după intervenţia domnului Drganea şi a doamnei Dăncilă. Deci 10 voturi să facă un pas lateral, 39 împotrivă şi o abţinere. Scrisoarea noastră a fost semnată de 25 de oameni. Noi nu vom duce la dărâmarea Guvernului PSD-ALDE.   Paul Stănescu: Nimeni nu pleacă din partid, toţi rămânem în PSD: Vom vota tot ce avem în Parlament de votat din programul de guvernare. Este prima discuţie serioasă şi cu mult curaj.    Adrian Ţuţuianu: Cred că e începutul unei normalităţi şi cred că scrisoarea şi-a atins scopul. Nu contează numărul de votui. Contează că ne-am putut exprima.    Marian Neacşu: Nu se pune problema să strângem semnături ca Dragnea să plece din fruntea Camerei Deputaţilor.   

Citeste si...
Dragnea primeşte regim închis şi rămâne la Rahova

Scandal la numărătoare Gabriela Firea a susţinut, după CEX, că o treime din liderii de filiale au lipsit de la vot: „Au fost 10 voturi (ca Dragnea, n.r.) să facă un pas lateral, 39 de voturi împotrivă şi o abţinere“. Marian Neacşu, aflat alături de Firea, a completat: 18 lideri de filiale din 68 nu au votat. „Unii au plecat mai repede pentru că pierdeau avionul, alţii nu au venit deloc la şedinţă“, a explicat secaretarul general al PSD

Câteva minute mai târziu, Codrin Ştefănescu, secretar genral adjunct al PSD, a spus că doar 8 lideri PSD au votat împotriva lui Liviu Dragnea, în timp ce alţi 59 au susţinut că liderul partidului nu trebuie să se retragă. Codrin Ştefănescu a mai declarat că există un proces verbal care a consemnat votul şi că cifrele prezentate de el sunt cele de pe documentul pe care îl va face public. Ulterior, în conferinţa de presă de după CEX, Liviu Dragnea a dat, la rândul său, alte cifre: 56 pentru susţinerea sa, 8 voturi împotrivă şi o abţinere. „Sau 55 cu 8 cu 1“, a spus Drganea, confuz.       Comitetul Executiv al PSD a tranşat disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care i s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Scorul final este neclar: Dragnea a prezentat o victorie zdrobitoare, în timp ce Firea a susţinuct că o treime din membrii CEX au absentat de la vot. Cât despre OUG pe amistie, Dragnea a pasat răspunderea la Guvern.