La un an de la fuga din ţară, Sebastian are o primă intervenţie publică şi susţine că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost la el acasă”. „ în 2014 aveam relaţii normale, părea sănătoasă la cap”, a spus el, comentând că acum şefa DNA conduce un mecanism de falsificat probe.

„Până în 2014 am avut relaţii normale, Kovesi părea normală la cap. A venit la mine acasă. Kovesi a fost la mine acasă, în Ploieşti. Apoi a venit acolo, la vie. Au văzut-o chelnerii, lăutarii. Numai cine nu vrea să vadă nu vede. Mă întâlneam cu dânsa, mă consideram apropiat. Sunt dezamăgit de cât de naiv şi tăntălău ce am fost eu. Sunt indignat că un om cu o demnitate şi funcţie atât de mare poate să distrugă o instituţie”, a spus Ghiţă care a intervenit, în direct la Antena 3, după ce postul a difuzat o serie de înregistrări puse la dispoziţie de fostul deputat PSD, Vlad Cosma. Potrivit acestora, procurorii de la DNA Ploieşti, printre care Mircea Negulescu şi Lucian Onea îi cereau „plantarea de probe” pentru un dosar în care erau vizaţi Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

„Sunt lucruri pe care le-am spus public, nebănuind că o astfel de crimă, pentru că ce aţi prezentat este o crimă, nu am crezut că nişte criminali, nişte nemernici, Onea, Portocală, sunt nişte neoameni. Nu ştiam că şi Kovesi ştia, se bucura, aştepta cu nerăbdare” a spus Sebastian Ghiţă, la Antena 3.

„Domnul Augustin Lazăr trebuie să îi aresteze mâine. Eu oricum voi face plângere penală. Tot timpul încearcă să influenţeze martori, fură hârtiile, strică calculatoarele. Noroc că noi avem toate hârtiile. Gândiţi-vă că aceşti oameni mâine arestează pe nu ştiu cine la DNA Ploieşti. Unul din martorii ăştia acoperiţi pe care i-au folosit. Mi-au făcut mie un dosar cum de ştiu acest lucru. Ştia tot oraşul ce făcea acest Portocală. Doar Bucureştiul nu voia să ştie. Inventau prejudicii, identităţi, fapte, falsificau percheziţii informatice”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Pe 26 decembrie 2016, după fuga sa din ţară, Sebastian Ghiţă a dezvăluit, prin intermediul unei înregistrări difuzate la RTV, cum a cunoscut-o pe Laura Codruţa Kovesi. ”Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 şi K14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Ashely, poate actualul şef al doamnei Kovesi”, a spus el.

Citeste si...
Gabriela Firea desfiinteaza PNL-ul

Ghiţă a mai prezentat o serie de printuri despre care a susţinut că sunt mailuluri pe adresa cucuveauamov al Codruţei Kovesi, dar şi serii de bancnote care s-ar fi folosit în flagrantul de la Realitatea.

„Poate într-o zi o să vedem mai multe date. Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă îşi mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dâncu şi cu mine şi chefuiam cu lăutarii şi cântam „La Chilia in port”, varianta pentru statul de drept”, a mai spus  Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a dispărut în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. În perioada respectivă, mandatul de deputat al lui Ghiţă a expirat, rămânând fără imunitate. Acesta era cercetat şi judecat în mai multe cauze.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Sebastian Ghiţă a fost eliberat, la finalul lunii mai, 2017, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.