La inițiativa primarului Daniel Tudorache, consilierii locali ai Sectorului 1 au aprobat, ieri, în unanimitate, amplasarea primei stații de monitorizare fond urban a calității aerului a unei primării de sector din București.

Noua stație de monitorizare fond urban va fi amplasată pe Strada Episcop Vulcan 47A, în curtea Grădiniței nr 47. Este vorba despre zona „Coloseum”, zonă din care provin cele mai multe sesizări, înregistrate la Primăria Sectorului 1, privind poluarea aerului.

Stația va ocupa o suprafață de numai patru (4) metri pătrați și va fi introdusă în Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA).

„Aceasta este o măsură concretă pentru reducerea poluării aerului. Pentru a reduce poluarea, trebuie să știi, mai întâi, care este calitatea aerului și care sunt poluanții, zonele cele mai poluate și poluatorii. Iar, din acea zonă, am primit cele mai multe sesizări de la cetățeni în legătură cu poluarea puternică a aerului”, a declarat Edilul Daniel Tudorache pentru București FM.
Primarulul Daniel Tudorache: Avem prima stație de monitorizare a calității aerului a din Sectorulu 1!

Citeste si...
Ce crede Corina Bud cu adevărat despre căsătorie: „N-am fost niciodată mireasă”