Avand in vedere prognoza meteorologilor pentru Bucuresti care anunta racirea vremii si precipitatii sub forma de ploaie apoi ninsori, la solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, operatorii de deszapezire precum si administratiile domeniului public din toate sectoarele Capitalei sunt pregatite sa actioneze cu un total de 326 utilaje, 839 operatori de deszapezire si stocuri totale de materiale antiderapante de 15.895 tone.

Primarului General, Gabriela Firea: În caz de ninsoare abundenta, echipele de deszapezire vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic STB,cu obiective sociale și instituții publice, pe pante, rampe și poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraș.

De asemenea, STB este pregătită să intervină cu personal și utilaje pentru deszăpezirea cailor de rulare a tramvaielor, buna funcționare a macazurilor și pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugiile de tramvai.

Citeste si...
Vezi ce zone din centrul Capitalei vor scăpa de poluare

STB dispune de stocuri suficiente de material antiderapant și alte substanțe necesare pentru deszăpezire (sare, clorură de calciu etc), are 170 de vehicule de intervenție, precum și de suficient personal pentru îndepărtarea zăpezii de pe peroane.

Totodată, societatea bucureșteană de transport continuă acțiunile de igienizare și de dezinfectare a vehiculelor, cu două treceri pe zi, pentru protejarea călătorilor.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgențe sociale, tel. scurt 021.9524, la care bucureștenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului București.

De asemenea, Primăria Municipiului București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceștia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor /precipitațiilor.