Vara trecută, primarul localității Sellia din Calabria (Italia) a emis un ordin prin care interzice localnicilor să moară. Pare o situaţie disperată, generată de faptul că numărul locuitorilor s-a înjumătăţit în ultimii ani: de la 1000 la 500. Eforturile edilului s-au îndreptat nu numai spre legiferarea unui eveniment care nu poate fi influenţat doar de voinţa oamenilor, ci a purces şi să transforme o veche şcoală din localitate în dispensar şi să oblige sătenii să şi facă controale medicale periodice. Primarul chiar a mărit impozitul datorat bugetului local, cu 30 de euro pe an, pentru cei care încalcă hotărârea de a face control medical anual.

Pentru a ajuta sătenii să atingă și chiar să depășească speranța de viață de 83 de ani din Italia, primarul organizează și transportul regulat cu autobuzul până la un centru termal din regiune.

Citeste si...  O zi din viaţa lui Vladimir Putin. Cum îşi petrece timpul preşedintele Rusiei.

Totodată, edilul își dorește și noi locuitori, astfel că urmează să transforme o fostă fermă în parc de aventură, cu tiroliană, poduri tibetane suspendate și un teren de jocuri accesibil și persoanelor cu handicap, cu ajutorul 11,5 milioane de euro de la UE.